Museum informatie

Huygens’ Hofwijck
Westeinde 2a
2275 AD
Voorburg

(070) 387 2311
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Kinderen (6 t/m 18 jaar)€3
Kinderen (0 t/m 5 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Leden Vereniging Hofwijck Gratis
CJP/Cultuurkaart€3
Combinatieticket Museum Swaensteyn€9
​Het museum is gesloten op maandag, vrijdag en Nationale Feestdagen m.u.v. Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. In het huis Hofwijck zijn het souterrain, de eerste en tweede verdieping niet toegankelijk voor rolstoelen. De Pronkzaal, op de begane grond, is voor bezoekers met een rolstoel toegankelijk na aanmelding vooraf.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Huygens’ Hofwijck


Huygens’ Hofwijck

Huygens’ Hofwijck was vroeger de buitenplaats van Constantijn Huygens (1596-1687). Het huis en de tuin zijn door hemzelf in 1641 ontworpen. Nu is het Huygens’ Hofwijck een museum waar al deze pracht bewonderd kan worden. Als je de tuin van bovenaf zou zien, zou je als het ware naar het menselijk lichaam kijken. Hofwijck was een dichter, componist en kunstkenner en schreef in een van zijn gedichten; ‘De sleutel van mijn hart is die van deze tuin’.

Vaste tentoonstellingen 

Het museum heeft een vaste tentoonstelling waarin ‘De Gouden Eeuw van Constantijn’ centraal staat. In de tentoonstelling beleef je de zeventiende eeuw door de ogen van Constantijn Huygens. Hij bevond zich in het hart van het culturele en artistieke wereldje en was daarnaast secretaris en raadsman van de Oranjes. Hierdoor maakte hij diverse politieke en militaire ontwikkelingen van dichtbij mee. Verder onderhield hij betrekkingen met Europese intellectuelen.

Beleef De Gouden Eeuw door de tentoonstelling die je langs familieportretten, kunstvoorwerpen, ontroerende gedichten, meer dan 100.000 brieven en een prachtig uitzicht op de tuin brengt. Bewonder de presentatie ‘Christiaan onder de Sterren’ op de zolderverdieping en ontdek Huygens zeventiende-eeuwse telescopen en uurwerken. Loop ook naar beneden de ijskelder – het eens best bewaarde geheim van Hofwijck – in.

Oók op Hofwijck wordt er ieder jaar Kerst gevierd. De hele buitenplaats wordt versierd met een grote kerstboom, kerstgroen en lichtjes. Ook is er in deze periode een speciale kerstexpositie te bezoeken en kun je je opgeven voor diverse activiteiten.

Wisseltentoonstellingen 

Ook organiseert het museum verschillende tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’. Deze tentoonstelling is opgezet naar aanleiding van de 350ste sterfdag van Rembrandt en het feit dat 2019 het jaar van Rembrandt en De Gouden Eeuw is. Door heel Nederland kun je in 2019 aan activiteiten deelnemen met als uitgangspunt Rembrandt. Ook bij Hofwijck is dit zo. Bij de tentoonstelling ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’ kun je van alles verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een film, een tentoonstelling en een muziekvoorstelling. Deze tentoonstelling past perfect bij het museum, aangezien Huygens bekend staat als ‘ontdekker’ van Rembrandt.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.