Museum informatie

Hunebedcentrum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14.50
CJP€11.00
Kinderen (4 t/m 11 jaar)€7.50
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Vrienden Gratis
De openingstijden van het Hunebedcentrum verschillen per seizoen en/of schoolvakantie. Kijk voor de meest actuele openingstijden op hun website. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Hunebedcentrum


Het Hunebedcentrum is een museum in Borger, een plaats in de provincie Drenthe in Nederland, dat zich richt op de prehistorie van de regio. Het museum is gevestigd in een oude boerderij en heeft een uitgebreide collectie van voorwerpen en documenten die verwijzen naar het leven van mensen in de prehistorie. Het Hunebedcentrum heeft sinds zijn oprichting een belangrijke rol gespeeld in het behoud en de presentatie van de prehistorische geschiedenis van Drenthe.
witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Hunebedcentrum

witregel

Hele, hele oude grafkisten

De hunebedden zijn stenen grafkamers waarin een aantal mensen werd begraven. De hunebedden komen uit de nieuwe steentijd, ongeveer 5.400 jaar geleden. De doden kregen sieraden, eten en drinken, wapens en gereedschap mee. Deze spullen werden meegegeven voor de reis naar het hiernamaals en/of een tweede leven. Hunebedden zijn gemaakt van zware keien. De zwaarste keien wegen wel meer dan 40 ton!

Een dag in het centrum

In het Hunebedcentrum staat alles in het teken van de oertijd. Het oudste monument en tevens het grootste hunebed van Nederland is hier te zien! In het museum waan je je helemaal in de nieuwe steentijd. Op het terrein zijn ook een huis van een oertijdfamilie en de akkers waarmee zij hun graan en andere gewassen verbouwden te vinden. Vergeet ook geen bezoekje aan het Oertijdpark te brengen! Hier wandel je dwars door de geschiedenis en kom je dichtbij het leven van onze voorouders. Je kunt in en om de huizen en de akkers wandelen. Er valt hier een hoop te zien, voelen en ruiken over die tijd.

Jouw bezoek aan het Hunebedcentrum

Klaar om zelf in een berenvel door de Drentse velden te dartelen? Bekijk dan aan de linkerkant van deze pagina alle praktische informatie die je nodig hebt. Houd voor je bezoek rekening met de openingstijden, deze kunnen per seizoen en/of schoolvakantie verschillen. Voor de meest actuele informatie over lopende evenementen en geplande activiteiten ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum