Museum informatie

Humanity House
Prinsegracht 8
2512 GA
Den Haag

070 31 000 50
info@humanityhouse.org

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.5
Kinderen t/m 10 jaar Gratis
Kinderen van 11 t/m 18 jaar€6.5
CJP, studenten en 65+€6.5
Museumkaart Gratis
Ooievaarspas€4.75
Wisseltentoonstelling Gratis
Door de indrukwekkende ervaringsreis is het museum geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen alleen naar het museum onder begeleiding van een volwassene. Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

Humanity House


Conflicten en rampen

Heftige aardbevingen waardoor alles in het puin ligt. Bommen die op onschuldige mensen en plaatsen worden gegooid. Ernstige conflicten en rampen spelen zich vandaag de dag nog altijd af. Mensen die hun leven niet meer zeker zijn door bijvoorbeeld oorlog of de dreiging van natuurrampen. We zien het vaak op tv voorbij komen. Gelukkig voor ons vind het altijd ver van ons vandaan plaats. Fijn natuurlijk, maar beseffen we ons nog wel de ernst van deze conflicten en rampen? In het Humanity House kom je hiermee oog in oog te staan.

Opgericht op 9 december 2010 als initiatief van het Nederlandse Rode Kruis, met ondersteuning van De gemeente Den Haag en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. In het Humanity House, ook wel het ‘Huis voor menselijkheid’, wordt een speciale plek gecreëerd. Een plek waar de menselijke verhalen achter rampen en conflicten in de wereld zijn te zien, horen en te beleven.

Ervaringsreis

Aangrijpende thema’s zoals gelijke rechten, voedselzekerheid, vrijheid van meningsuiting en migratie spelen overal ter wereld een rol. Verschillende humanitaire thema’s waar je als bezoeker bewust van wordt gemaakt in het Humanity House. Ervaar welke impact rampen en conflicten op deze thema’s kunnen hebben. Dit wordt gedaan aan de hand van een ervaringsreis van ongeveer drie kwartier. Tijdens deze reis kruip je in de huid van een vluchteling. Een manier waardoor je ervaart wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied.

Hierna kom je, virtueel, oog in oog te staan met acht mensen. Zij delen hun bijnzondere verhaal over hun vlucht uit oorlog of conflict. Luister en kijk naar de verhalen van Yvonne, Bruce, Shaza, Aiham, Ram, Akhrat, Desbele en Lidija en stel hen ook de vragen die je hebt.

Meer dan een museum

Humanity House is echter veel meer dan een museum. Het dient ook als een ontmoetingsplek waar wekelijks live-interviews, debatten, tijdelijke tentoonstellingen, festivals, filmavonden en andere activiteiten en evenementen plaatsvinden.

Hiermee wordt het Humanity House de plek waar situaties bespreekbaar en invoelbaar worden gemaakt vanuit het menselijk oogpunt. Vanuit verschillende onvoorstelbaar, complex en indringende perspectieven en invalshoeken. Van journalisten tot slachtoffers en hulporganisaties tot militairen. Verhalen worden, aan de hand van beeld, beleving, debat, muziek en gesprek, gedeeld waardoor situaties dichterbij worden gebracht.

Word jouw interesse al gewekt door het Humanity House? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.