Museum informatie

Huizer Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (incl. kopje koffie of thee)€7.00
Kinderen t/m 18 jaar Gratis
CPJ-houders€2.5
Studenten (met pas)€3.5
Tijdens wisseling exposities (alle leeftijden)€3.5
Vrienden Huizer Museum Gratis
Begeleider rolstoel Gratis
1 nov - 31 mrt : 13:30 - 17:00 uur dinsdag t/m zaterdag 1 apr - 31 okt : 11:00 - 17:00 uur dinsdag t/m zaterdag Op zondag, maandag en feestdagen gesloten. Ook gesloten op Koningsdag en 31 december.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Huizer Museum


In een monumentaal pand in Huizen bevindt zich het Huizer Museum. Het cultuurhistorisch museum is sinds 1995 gelegen aan de rand van de historische Vissersbuurt. Het museum neemt je mee door de geschiedenis van Huizen. Er zijn vaste- en wisseltentoonstellingen waarin actuele thema’s vertaald worden naar Huizen en het Gooi. Daarnaast laat de prachtige klederdrachtcollectie je zien wat de mode van toen was.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Huizer Museum

witregel

Huizer Historie

Huizen stond vooral bekend om de visserij. Het dorp had wel achttien grote visstokerijen die haring tot bokking verwerkten. In het museum leer je hoe het leven van vissers en boeren er toen uitzag. Hoe kleedden ze zich en hoe woonden ze? Ontdek het in de vaste tentoonstelling ‘Huizer Historie’ aan de hand van mooie schilderijen, prenten, krantenknipsels, foto’s, tekeningen en de uitgebreide klederdrachtcollectie.

Boter bij de vis en Gooise Grensverleggers

Het Huizer Museum heeft naast de vaste tentoonstelling ook wisseltentoonstellingen. Zo vertelde de expositie ‘Boter bij de vis’ in 2019  bijvoorbeeld het verhaal van de Zuiderzeevissers, hun schepen en de werven waar deze schepen werden gebouwd. Ook organiseerde het museum in 2021 de tentoonstelling ‘Gooise Grensverleggers’ die liet zien welke sporen tijdgenoten en passanten hebben nagelaten in het Gooi.

Workshops

Regelmatig organiseert het museum workshops. Deze workshops zijn leuk voor jong en oud en sluiten aan op het expositieprogramma. Er is een speciaal ‘Kinderatelier’ waar kinderen kunnen deelnemen aan workshops voor € 5,- per persoon.

Genieten van Huizen in de buitenlucht

Wil je naast een bezoek aan het museum ook genieten van de buitenlucht? Elke tweede zaterdag van de maand wordt er door het museum een wandeling met een gids georganiseerd die je meeneemt door het dorp. Op deze manier leer je nóg meer over Huizen. Je kunt het hele jaar door deelnemen aan deze wandelingen. Het startpunt is het Huizer Museum. In de zomer (mei t/m september) wordt er ook elke vierde zaterdag van de maand een wandeling met een gids gehouden. De kosten voor een wandeling bedragen €4,- per persoon.

Bekijk hier een overzicht van alle videos gemaakt door MuseumTV.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum