Museum informatie

Huizer Museum
Achterbaan 82
1271 TZ
Huizen

035 525 02 23
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Maandag13:3017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Kinderen (0 t/m 5) Gratis
Kinderen (6 t/m 18)€2.5
CPJ-houders€2.5
Studenten (met pas)€2.5
Tijdens wisseling exposities (alle leeftijden)€2.5
Vrienden Huizer Museum Gratis
MK-houders Gratis
Begeleider rolstoel Gratis
1 nov - 31 mrt : 13:30 - 17:00 uur dinsdag t/m zaterdag 1 apr - 31 okt : 11:00 - 17:00 uur dinsdag t/m zaterdag Op zondag, maandag en feestdagen gesloten. Ook gesloten op Koningsdag en 31 december.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Huizer Museum


Huizer Museum

Het Huizer Museum vertelt de geschiedenis van Huizen. Het is een cultuurhistorisch museum met vaste- en wisseltentoonstellingen over Huizen en het Gooi en een prachtige klederdrachtcollectie. Het museum is sinds 1995 gelegen aan de rand van de historische Vissersbuurt.

Vaste tentoonstellingen  

Het museum heeft een vaste tentoonstelling die het hele jaar door te bezoeken is. Deze tentoonstelling heet ‘Huizer Historie’ en vertelt alles over de geschiedenis van Huizen. Er wordt wat vertelt over hoe de inwoners van Huizen woonden, hoe ze zich kleedden en hoe het leven van de boeren en vissers eruitzag. Dit alles wordt overgebracht door diverse schilderijen, prenten, krantenknipsels, foto’s, tekeningen en een uitgebreide klederdrachtcollectie. 

Wisseltentoonstellingen

Het museum organiseert ook wisseltentoonstellingen. Een daarvan is ‘Boter bij de vis’. Deze tentoonstelling is gerealiseerd door negen musea rondom de Zuiderzee die een samenwerking zijn aangegaan. De tentoonstelling focust zich op de Zuiderzeevissers, hun schepen en de werven waar deze schepen werden gebouwd.

De mensen die vroeger in de dorpen en steden rondom het water – in de buurt van de Zuiderzee – leefden, verdienden vaak hun brood in de visserij. Verhalen van vissersschepen die op de Noord- en de Zuiderzee voeren worden bij deze tentoonstelling vertelt.

De negen musea die deze tentoonstelling hebben gerealiseerd, zijn Museum Spakenburg, het Huizer Museum, Stichting Musea Noardeast Fryslân, het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Waterlands Museum De Speeltoren, Museum Kaap Skil, Stadsmuseum Harderwijk, het Fries Scheepvaart Museum en het Zuiderzeemuseum.

De tentoonstelling is van 28 september 2019 tot en met 23 november 2019 te bewonderen.

Workshops

Regelmatig organiseert het museum workshops. Deze workshops zijn leuk voor jong en oud en sluiten aan op het expositieprogramma. Er is een speciaal ‘Kinderatelier’ waar de workshops voor kinderen plaatsvinden. De deelname kost € 5,- per persoon.

Wandelingen

Elke tweede zaterdag van de maand wordt er door het museum een wandeling met een gids georganiseerd. Het gaat hier om een wandeling door het dorp. Op deze manier leer je nóg meer over Huizen. Deze wandelingen worden het hele jaar door georganiseerd. De wandeling start vanaf het Huizer Museum. In de zomer (Mei t/m September) wordt er ook elke vierde zaterdag van de maand een wandeling met gids gehouden. De kosten voor een wandeling bedragen €4 per persoon.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.