Museum informatie

Huis Verwolde
Kijk voor actuele openingstijden en entreeprijzen op de website van Huis Verwolde.
starTe zien op MuseumTV

Huis Verwolde


Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen: Huis Verwolde Laren. De binnenkant van het huis kun je bezoeken onder begeleiding van een gids. Rondom het huis vind je een prachtige tuin geflankeerd door dennenbossen wat Huis Verwolde wandelen perfect maakt. Houd je oren open, want ‘s avonds kun je de ransuilen horen.
witregel

Alle dingen die jij moet weten over Huis Verwolde
witregel

Een vermakelijke wachtkamer

Een bezoek brengen aan de vroegere bewoners van het huis in Laren, familie van der Borch (van Verwolde), was een hele belevenis. Wanneer er een afspraak was gemaakt met de baron of de barones bracht de huisknecht je naar de wachtkamer. Deze wachtkamer is de meest originele kamer van het hele huis. De kamer heeft een stijl uit 1777 en is ontworpen door architect Philip Willem Schonck. Meneer Schonck vond dat de mensen die je ontving en die in de wachtkamer moesten wachten wel wat te doen moesten hebben. Vandaar dat de kamer in oriëntaalse sfeer is ingericht. Op die manier werd het de gasten eveneens meteen duidelijk dat de familie die hen ontving alles te maken had met de handel in thee en specerijen. Daarmee vergaarde familie van der Borch hun fortuin. Het behangsel in deze kamer komt uit 1777 en was een lange tijd in slechte staat. Deze is tussen 2012 en 2014 gerestaureerd. Vandaag de dag behoort deze prachtige kamer in Huis Verwolde tot een van de honderd mooiste stijlkamers van Nederland.

Tuin van Versailles

De tuin ligt op de zuidas van het huis. Het is een formele Franse tuin. De architect van de tuin was meneer Poortman. Hij werd geïnspireerd door de Franse tuinaanleg zoals die van Versailles, het paleis van Lodewijk XIV. De familie wandelde vaak in deze tuin en dronken thee op het bordes voor het huis. De familie is ook begraven in hun eigen tuin. In de dennenbossen rondom de tuin broeden de havik, buizerd, boomvalk, kuifmees en zwarte mees. 

Jouw bezoek aan Huis Verwolde

Voor de meest actuele openingstijden en entreeprijzen ga je naar de website van het museum. Het is namelijk niet het hele jaar door mogelijk om het huis te bezoeken. Op de website vind je tevens interessante evenementen die in en rond het huis plaatsvinden. Ben je na je bezoek toe aan een kleine pauze? Dan is er in theeschenkerij Huis Verwolde hoogstwaarschijnlijk nog een plekje voor je.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum