Museum informatie

Huis Sonneveld

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (incl. Nieuw Instituut)€16.50
Rotterdam Welcome Card€12.00
Studenten | CJP€8.00
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Huis Sonneveld


Museumwoning Huis Sonneveld, gelegen aan de rand van het Museumpark in Rotterdam, is een juweel in de kroon van Het Nieuwe Bouwen. Het huis werd in 1933 ontworpen door de bekende architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, in opdracht van Albertus Sonneveld, een van de directeuren van de Van Nellefabriek. Dit vrijstaande huis is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen. Het huis maakt onderdeel uit van Nieuwe Instituut.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Huis Sonneveld

witregel

Een huis als een totaalconcept

Het totaalconcept van de architecten, waarin architectuur, interieur en inrichting minutieus op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken, is nog steeds goed zichtbaar in het huis. Het is licht en ruim, met veel balkons en grote raampartijen die uitzicht bieden op het groen van de omliggende tuin. Bijna alle meubels en lampen in het huis zijn afkomstig van de firma Gispen, soms speciaal voor de Sonnevelds gemaakt. Dit maatwerk verraadt de hang naar luxe en comfort van de familie. Daardoor is Huis Sonneveld geen dogmatisch voorbeeld van functionalisme, maar een persoonlijke leefomgeving.

Modernisme in Rotterdam

De museumwoning laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde. Uit schenkingen, aankopen en bruiklenen worden kunst- en gebruiksvoorwerpen verzameld die het interieur verrijken. Zo zijn er bijvoorbeeld ontwerpen van Gerrit Rietveld en Marianne Brandt te bewonderen.

Jouw bezoek aan Huis Sonneveld

Tijdens jouw bezoek aan Huis Sonneveld, zul je merken dat je teruggaat in de tijd. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe er vroeger geleefd werd en hoeveel aandacht er destijds werd besteed aan het ontwerp en de inrichting van een huis. Bereid jouw bezoek goed voor met behulp van de praktische informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen bezoek je de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum