Museum informatie

Huis Midwoud
Midwouder Dorpsstraat 17
1679 GB
Midwoud

0620972933

starTe zien op MuseumTV

Huis Midwoud


Huis Midwoud is een voormalig raadhuis en dorpsschool in het dorpje Midwoud. Tegenwoordig wordt dit pand echter gebruikt ter huisvesting van een uniek pianomuseum.

Piano’s uit de vitrinekast

In Huis Midwoud zijn er wisselende tentoonstellingen van verschillende piano’s en pianomakers te zien. Vaak kun je deze piano’s en hun unieke klanken echter enkel bewonderen achter het glas. Gelukkig is dat niet het geval voor de collectie van Huis Midwoud. Zo kun je er bijvoorbeeld een pianoconcert bijwonen. Daarnaast vinden er ook regelmatig filmavonden plaats. Hier wordt dan een stomme film getoond, welke begeleid wordt door live muziek.

Bekijk de korte film van Huis Midwoud en ervaar de pianoklanken

In plaats van enkel kijken naar piano’s kun je bij Huis Midwoud dus daadwerkelijk de diversiteit van piano’s ervaren. Het wordt dan ook wel een pianoklank museum genoemd. Bekijk en beluister de diverse Geelvinck en Blüthner piano’s. Ieder uniek en gebouwd door de meest gerenommeerde pianobouwers.

Algemene informatie over Huis Midwoud

Op deze pagina vindt je algemene informatie over Huis Midwoud, variërend van openingstijden tot aan contactgegevens. Voor meer actueel nieuws kun je een kijkje nemen op de website van Yvo Verschoor, de eigenaar van Huis Midwoud.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum