Museum informatie

Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016 EK
Amsterdam

020 531 89 89
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0018:00
Woensdag11:0018:00
Donderdag11:0018:00
Vrijdag11:0018:00
Zaterdag11:0018:00
Zondag11:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.00
Kinderen tot 18 jaar Gratis
Studenten€4.50
65+€4.50
Groepen met meer dan 8 personen€4.50
CJP en Rembrandtpas€4.50
Museumkaart, I Amsterdam City Card, Stadspas en ICOM Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Huis Marseille


Eerste fotografiemuseum

Van de zogenaamde selfies tot leuke vakantiekiekjes. We leven in een tijd waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar eigen foto’s te maken. Een tijd waarin fotografie constant in beweging is. Dit zorgt ervoor dat fotografie juist op kunstzinnig gebied ook voortdurend in beweging is. Want hoe wordt er door middel van fotografie gereflecteerd op de huidige tijd? Hoe wordt er een nieuwe en relevante beeldtaal ontwikkeld voor de fotografie als kunst? Vragen die in de verschillende tentoonstellingen van Huis Marseille worden beantwoord.

Sinds 1999 is Huis Marseille gevestigd in Amsterdam. Hiermee is het museum het eerste fotografiemuseum in Amsterdam. Huis Marseille bracht niet alleen veel nieuws mee voor onze hoofdstad, maar ook voor Nederland zelf. Het was namelijk het eerste museum in Nederland dat zich specifiek richt op fotografie als kunstvorm. Sindsdien is er om de drie maanden weer een nieuwe tentoonstelling te bewonderen in Huis Marseille.

Marseille

De prachtige foto’s die tentoongesteld staan, worden ook nog eens goed ondersteund door het gebouw. Het museum is gevestigd in een monumentale grachtenpand dat rond 1665 gebouwd werd door de Franse koopman Isaac Focquier. Op de gevel van het gebouw liet hij een steen aanbrengen met een afbeelding van de Franse stad Marseille erop. Het gebouw dankt hierdoor haar naam: Huis Marseille.

Nog altijd bevat het gebouw veel originele details. Prachtige plafondschilderijen, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van de Franse koning Louis XIV. Met ruim veertien tentoonstellingsruimtes worden de tentoonstellingen in Huis Marseille voor de ruimtes ontwikkeld en geproduceerd. De authentieke ruimtes hebben een prachtige heldere en open uitstraling. Ruimtes waarin de foto’s echt tot hun recht komen.

Meer dan een museum

Er is nog veel meer te doen dan het bewonderen van de tentoonstelling in het museum. Het museum beschikt daarnaast namelijk ook over een bibliotheek. Hierin zijn verschillende overzichtswerken, onder andere op het gebied van fotografiegeschiedenis, -techniek en –theorie, te vinden. Of neem een kijkje in de gespecialiseerde fotoboekenwinkel of in de grachtentuin.

Ben jij een echte fotofanaat? Kan jij nu al niet wachten op inspiratie op te doen in Huis Marseille? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.