Museum informatie

Hollands Kaasmuseum
Waagplein 2
1811 JP
Alkmaar

072 515 55 16
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0016:00
Dinsdag10:0016:00
Woensdag10:0016:00
Donderdag10:0016:00
Vrijdag10:0016:00
Zaterdag10:0016:00
Zondag13:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€2
Museumkaart Gratis
AlkmaarPas Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Hollands Kaasmuseum


Het Hollands Kaasmuseum bevindt zich in het Waaggebouw, gelegen tegenover de Kaasmarkt in de prachtige stad Alkmaar. Het museum is in 1983 opgericht en vertelt het verhaal van de geschiedenis van de kaas. Daarnaast geeft Hollands Kaasmuseum ook informatie over de bereidingswijze van kaas en de kaashandel. Kaas is niet alleen populair in Nederland, want jaarlijks komen er 35.000 bezoekers van over de hele wereld naar Noord-Holland om Het Hollands Kaasmuseum Alkmaar te bezoeken!

Hollands Kaasmuseum openingstijden en andere algemene informatie

Het Hollands Kaasmuseum heeft een grote collectie aan historische objecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klassieke schilderijen die de kaashandel en het romantische plattelandsleven weergeven. Ook is er aan de kinderen gedacht. Zo kun je een speurtocht over kaas doen. Dit is een interactieve speurtocht in Hollands Kaasmuseum waarbij je zóveel over kaas leert dat je jezelf na de speurtocht zelfs een kaasexpert mag noemen! De speurtocht is onder andere in het Nederlands, Duits en Engels beschikbaar. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over Hollands Kaasmuseum vind je op hun website.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Het Hollands Kaasmuseum? Krijg dan alvast een impressie van Hollands Kaasmuseum Alkmaar door het bekijken van onze documentaire. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Alkmaar nog een museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij Stedelijk Museum Alkmaar dat je vindt op het Canadaplein. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video die we er maakten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.