Museum informatie

Historisch Museum Haarlemmermeer
Bosweg 17
2131 LX
Hoofddorp

023 56 204 37
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Woensdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Jeugd tot 18 jaar€4
Kinderen tot 4 jaar Gratis
CJP€4
Gezinskaart€14
Museumkaart Gratis
Begunstigers Meer-Historie Gratis
Rolstoelbegeleider Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Historisch Museum Haarlemmermeer


Historisch Museum Haarlemmermeer vertelt de algemene geschiedenis van de 160 jaar jonge Haarlemmermeerpolder. Maak kennis met de pioniers die de polder van een drassige grond naar een vruchtbaar landbouwgebied hebben omgetoverd. Wie waren deze mensen en waarom wilden zij op dit nieuwe stuk land wonen? Aan de hand van historische objecten, werktuigen, foto’s en films wordt het verhaal over de moeilijke start en de verdere ontwikkeling van de voor de polder zo belangrijke landbouw verteld.

Het dagelijkse dorpsleven

Na de droogmaking van het Haarlemmermeer kon de polder bewoond gaan worden. In het museum kun je een wandeling maken door een op schaal nagebouwd dorp zoals dat eruit heeft gezien in de Haarlemmermeerpolder. Op het ‘marktplein’ kan je een kijkje nemen in het café, de kerk, het bankgebouw of de school. Ook de smid, timmerman en kruidenier hebben er hun plek. Verder is er aandacht voor de oorlogsjaren in de polder. Deze worden verteld aan de hand van een aantal angstige, maar ook heroïsche verhalen. De wandeling in het museum eindigt bij de polder zoals deze er vandaag de dag uitziet, met Schiphol en de vele moderne bedrijventerreinen.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum