Museum informatie

Historisch Museum de Scheper

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
Kinderen van 13 t/m 18 jaar€2.50
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Groepen (Minder dan 10 personen)€4.00
Museumkaart Gratis
Donateurs Gratis
Rondleiding museum (maximaal 20 personen)€15.00
Rondleiding door dorp (maximaal 10 personen)€17.50
starTe zien op MuseumTV

Historisch Museum de Scheper


Van vondsten uit prehistorische tijden tot uit eind vorige eeuw en af en toe afgewisseld met een expositie over beeldende kunst of een historisch onderwerp: in Historisch Museum de Scheper is de hele geschiedenis van Eibergen te bewonderen. Aan de hand van interessante tentoonstellingen en interactieve exposities laat het museum je zien waar een klein dorp groot in kan zijn.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Historisch Museum de Scheper

witregel

Literair bloed

Eibergen mag dan geen enorm inwoneraantal hebben, er blijkt wel literair bloed door de aderen van zijn inwoners te stromen. Dat valt op te maken uit het relatief hoog aantal auteurs dat in de Gelderse plaats is geboren. In Historisch Museum de Scheper vind je een speciale kamer die gewijd is aan twee beroemde schrijvers die het dorp heeft voortgebracht: dominee Willem Sluyter en essayist Menno ter Braak.

Oerknal

De nieuwste zaal van het museum ontvangt de bezoeker met een heuse oerknal. Het centrale thema in de zaal is geologie en prehistorische archeologie. Je ontdekkingstocht begint met het ontstaan van de aarde, waarna het verhaal je meeneemt naar verschillende, regionale aardlagen, stuwwallen en… Eibergen aan zee? Bovendien kun je even in de schoenen staan van een echte archeoloog in een nagebouwde werkplek.

Bedrijvigheid

Op de eerste verdieping van het museum bevindt zich de nijverheidsafdeling. Eibergen was vroeger een bedrijvige plek, met onder meer een klompenmakerij, smidse en een timmermanswerkplaats. Voor een kleine gemeente herbergde Eibergen ook veel industrieën. Zo werkte een groot deel van de bevolking in de leerlooierijen, textielfabrieken of de zuivelfabriek. Van al deze bedrijvigheid zie je vandaag de dag nog maar weinig in het dorp. Enkel in het museum herleeft de productiviteit.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum