Museum informatie

Historisch Museum De Bevelanden
Singelstraat 13
4461 HZ
Goes

0113 228883
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Kinderen van 4 t/m 17 jaar€4.00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Gezinskaart (max. 2 volwassenen + 3 kinderen)€25.00
Groepen (minimaal 20 personen), p.p.€7.50
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Historisch Museum De Bevelanden


De geschiedenis van de Bevelanden

Een gedeelte ervan was ooit een eiland. Een eiland die tegenwoordig door middel van bruggen en dammen aan Nederland vast zit. Nu is het daarom ook vooral bekend als een gemeente en streek in de Nederlandse provincie Zeeland. De Bevelanden kennen hierom een rijke en leerzame geschiedenis. In het Historisch Museum De Bevelanden kom je alles over deze interessante geschiedenis te weten.

In dit museum staat de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland centraal. Het Historisch Museum De Bevelanden is momenteel gevestigd in een voormalig klooster, die overigens ook een lange tijd als weeshuis heeft gediend. Samen met het Fruitteeltmuseum wordt het museum sinds 1976 bestuurd door een gemeenschappelijke regeling van vier gemeenten in de Bevelanden. Deze gemeenschappelijke regeling is in 2011 echter opgeheven. Sindsdien is het Historisch Museum De Bevelanden overgedragen aan een stichting.

Collectie

Er is echter veel meer te zien en te ontdekken in het Historisch Museum De Bevelanden. Zo leer je over meerdere onderwerpen die met de geschiedenis van Noord- En Zuid-Bevelanden te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de strijd die de streek een tijd lang had, en nog altijd heeft, met het water. Van inpolderingen tot overstromingen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de zaal waarin je je op verdronken land waant. Aanschouw zo zelf hoe verwoestend het water echt kan zijn.

In het museum valt ook een hoop te leren over de schutterij, merklappen, Bevelandse klederdracht, het weeshuis, de stad Goes en bekende Bevelanders. Naast deze vaste tentoonstellingen is er ook altijd een wisselexpositie te zien in het museum.

Textiel

Met name aan de Bevelandse klederdracht wordt in dit museum veel aandacht besteed. De streekdracht en textiel is, net zoals de strijd met het water, een belangrijk thema voor dit gebied. Leer hoe de bewoners van Beveland zich door de tijd heen kleden en hoe ze textiel hier in wisten te verwerken.

Dit enorme museum toont op verschillende verdiepingen hoe de Bevelanden waren en nog altijd zijn. Ieder onderwerp krijgt op zijn eigen manier de aandacht. Ook voor kinderen valt er ontzettend veel te beleven: van een speurtocht tot een rondleiding met Ridder Casper.

Overweeg je nu al om het Historisch Museum De Bevelanden een bezoekje te brengen? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum