Museum informatie

Hildo Krop Museum
Gasthuislaan 2
8331 MX
Steenwijk

06 1070 9326
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag11:0016:00
Zondag11:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Jongeren van 12 t/m 26 jaar€5.00
Jongeren tot 12 jaar Gratis
Museumkaart, ICOM lid en Bankgiroloterij VIP-kaart Gratis
Rondleiding€10.00
CJP vanaf 12 t/m 18 jaar€2.00
CJP volwassenen€5.00
Vrienden van Krop Gratis
starTe zien op MuseumTV

Hildo Krop Museum


In het Hildo Krop Museum vind je diverse kunstwerken gemaakt door Hildo Krop. Krop werd voornamelijk bekend door zijn werk als stadsbeeldhouwer van Amsterdam, maar heeft nog veel meer werken op zijn naam staan. In het museum kunt u diverse keramieken werken, houtsneden en maskers zien welke gemaakt zijn door Krop. De wisselexposities vergroten bepaalde werken van Krop uit en tonen alle werken die hij maakte omtrent dit onderwerp. Ben je benieuwd naar de werken van deze virtuoze kunstenaar? Bezoek dan in Steenwijk dit museum.

Hildo Krop Museum openingstijden en andere algemene informatie

Het museum waarin de werken van Krop centraal staan, is gelegen aan de Gasthuislaan 2 in Steenwijk. U vindt het Museum Hildo Krop in de villa Rams Woerthe. Deze villa is ontworpen en gebouwd in de Jugendstil stijl. Niet alleen de collectie van Krop is het dus waard om te bekijken, maar bij het bezoek aan het museum raden we je ook aan om het pand te bekijken.

Je zal overigens merken dat er naar dit museum ook wel wordt verwezen als het Steenwijk Hildo Krop Museum. Om uw bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo ook de openingstijden van Museum Hildo Krop. Let goed op bij deze openingstijden, zodat u niet voor niets naar Steenwijk rijdt om het werk van Krop te bewonderen. Meer algemene informatie over het museum in Steenwijk vind je in de balk hiernaast.

Impressie van het museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Museum Hildo Krop in Steenwijk? Bekijk dan ook vooral snel de tentoonstellingspagina over het museum. We vertellen je daar graag nog meer over wat je kan vinden in dit diverse museum. Bekijk onder andere de mini-documentaire over het museum, zodat je weet wat je er van kan verwachten! 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.