Museum informatie

Hildo Krop Museum
Gasthuislaan 2
8331 MX
Steenwijk

06 1070 9326
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag11:0016:00
Zondag11:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Jongeren van 12 t/m 26 jaar€5.00
Jongeren tot 12 jaar Gratis
Museumkaart, ICOM lid en Bankgiroloterij VIP-kaart Gratis
Rondleiding€10.00
CJP vanaf 12 t/m 18 jaar€2.00
CJP volwassenen€5.00
Vrienden van Krop Gratis
starTe zien op MuseumTV

Hildo Krop Museum


Aan de stadsrand van Steenwijk ligt het Hildo Krop Museum. In dit museum staat het werk van de geboren Steenwijker Hildo Krop centraal. Hildebrand Lucien Krop, zoals zijn volledige naam luidt, werd voornamelijk bekend als de stadsbeeldhouwer van onze hoofdstad, Amsterdam. In het museum in Steenwijk kun je het diverse werk van Krop bekijken, van voorstudies tot verschillende houtsneden. Ook zijn er veel wisselende tentoonstellingen te zien van de kunstwerken gemaakt door Krop.
witregel

Drie dingen die je moet weten over het Hildo Krop Museum

witregel

Van bakkerszoon tot beeldhouwer

In 1884 wordt Hildo Krop in Steenwijk geboren als de zoon van een lokale bakker. De mannen binnen de familie zijn gekenmerkt door hun creativiteit. Het is dan ook niet gek dat ook Krop aanleg heeft voor de creatie van kunst. In eerste instantie zou Krop de bakkerszaak van zijn vader overnemen. Hiervoor volgt hij de bakkersopleiding en doet inspiratie op in diverse Europese landen. In Engeland ontdekt Krop echter dat hij een tekentalent heeft. Om zijn talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen, neemt hij schilderlessen in Londen en Parijs. Ook volgt hij een beeldhouwopleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Enkele jaren is Krop bezig met tekenen en werken in een meubelfabriek. Daar maakt hij zich bekend met het houtsnijden. Krop voert tussen het begin en het midden van 1910 diverse kleine opdrachten uit. Hij breekt echter pas echt door met zijn reliëfs die hij maakt voor het Scheepvaarthuis in Amsterdam. In Amsterdam zijn er veel verschillende projecten, waar nog een stadsbeeldhouwer voor moet worden toegewezen. Krop krijgt de functie als stadsbeeldhouwer van Amsterdam toegewezen. Door zijn rol als stadsbeeldhouwer wordt Krop ook uitgenodigd om mee te helpen aan het ontwerp van het Monument van Berlage.

De multifunctionele Krop

Krop beheerst veel diverse technieken, niet alleen die van een beeldhouwer, meubelmaker of tekenaar. Krop is ook bekend voor zijn werk met keramiek, hout en glas. Ook ontwierp hij diverse voorwerpen voor de Eerste Steenwijker Kunst Aardewerk Fabriek (ESKAF). In het Hildo Krop Museum kun je deze brede werkwijzen dan ook terugvinden. Zo vind je in het museum verschillende toegepaste kunstwerken van Krop, zoals meubels, maar ook tekeningen. De fascinatie van Krop voor keramiek wordt ook duidelijk weergegeven in het museum. Er zijn diverse keramieken voorwerpen te zien, allemaal voorzien van een andere glazuurlaag. Daarnaast zijn er verschillende schetsjes te zien die Krop maakte in zijn atelier. Ook het kleine plastiek van Krop wordt tentoongesteld in het Hildo Krop Museum. Alhoewel deze kunstwerkjes klein van formaat zijn, bevatten ze toch veel kracht en emotie. Zijn talent en technische virtuositeit maakt Krop een bekende kunstenaar.

Jouw bezoek aan het Hildo Krop Museum

Het museum waarin de werken van Krop centraal staan, is gelegen aan de Gasthuislaan 2 in Steenwijk. Je vindt het Museum Hildo Krop in de villa Rams Woerthe. Deze villa is ontworpen en gebouwd in de Jugendstil stijl. Niet alleen de collectie van Krop is het dus waard om te bekijken, maar bij het bezoek aan het museum raden we je ook aan om het pand te bekijken. Om jouw bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo ook de openingstijden van Museum Hildo Krop. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum