Museum informatie

Hildo Krop Museum
Gasthuislaan 2
8331 MX
Steenwijk

06 1070 9326
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag11:0016:00
Zondag11:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.00
Jongeren van 12 t/m 26 jaar€5.00
Jongeren tot 12 jaar Gratis
Museumkaart, ICOM lid en Bankgiroloterij VIP-kaart Gratis
Rondleiding€10.00
CJP vanaf 12 t/m 18 jaar€2.00
CJP volwassenen€5.00
Vrienden van Krop Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Hildo Krop Museum


Stichting Instituut Collectie Krop

Van prachtige houtsneden tot keramische werken en dans- en toneelmaskers. Het is allemaal gemaakt door de kunstenaar Hildo Krop. Allemaal werken die zijn te bezichtigen in het Hildo Krop Museum. Hiermee heeft het museum de taak om ieder jaar een onderdeel van Krops zijn werken uit te vergroten. Op deze manier hopen ze zo veel mogelijk publicatie uit te brengen over dit onderdeel.

Een museum die vooral tot stand is gekomen door de voormalige wethouder van cultuur, drs. Anne Beeltje. Samen met de Commissie Beeldende Kunst voor de gemeente wist ze in nog minder dan drie jaar een prachtige collectie samen te stellen. Een collectie die licht zou werpen op de werken van Hildo Krop. Naast de vele aankopen die voor deze collectie zijn gedaan, ontving de gemeente ook een aantal schenkingen.

In april 2002 werd er een permanente Kropkamer ingericht. Op 10 januari 2006 werd echter besloten om een officieel Hildo Krop Museum op te richten. Op 1 december 2014 is de Stichting Instituut Collectie Krop opgenomen in het Nederlandse Museumregister. Sindsdien is het Hildo Krop Museum een geregistreerd Museum.

Hildo Krop

Hildo Krop: misschien zegt de naam je wel iets? Of misschien heb je wel geen flauw benul over wie dit gaat? Hildo Krop leefde van 1884 tot 1970 en was de zoon van een banketbakker in Steenwijk. Nadat hij studeerde aan een koks- en bakkersopleiding, zag Krop in dat dit vak niet voor hem was weg gelegd. In plaats daarvan had hij een heel andere passie: het kunstenaarschap.

Al snel volgde hij een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Daar kreeg hij niet veel later al naamsbekendheid. De gemeente Amsterdam bood hem dan ook snel een dienstverband aan. Hildo Krop heeft hierna veel werken voor de stad Amsterdam gemaakt. In de stadsuitbreidingswijken van tussen de eerste en tweede wereldoorlog zijn nog altijd veel werken van Hildo te zien. Na veertig jaar voor de gemeente Amsterdam te hebben gewerkt, werd hem uiteindelijk in 1956 de eretitel van Stadsbeeldhouwer van Amsterdam toegekend.

Villa Rams Woerthe

Sinds 2007 is het Hildo Krop Museum gehuisvest in villa Rams Woerthe te Steenwijk. Een gebouw die tot stand is gekomen door Jan Hendrik Tromp Meesters. Hij liet de de villa aan de Gasthuislaan in Steenwijk bouwen in een Jugendstil stijl. De bouw heeft ruim 75.000 gulden gekost.

Kan jij niet wachten om de werken van Hildo Krop met eigen ogen te zien? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.