Museum informatie

Het Vervenershuis
Zuiderdiep 22
7876 AA
Valthermond

0599 - 66 21 54
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Zaterdag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Tickets Gratis
Buiten de vaste openingstijden bestaat de mogelijkheid het pand te bezoeken op afspraak. Toegang is gratis.
starTe zien op MuseumTV

Het Vervenershuis


Het Vervenershuis stamt uit begin 1900 en is een woning annex winkel en kantoor. Hier kan je de opnieuw ingerichte verveners winkel bekijken en de sfeer proeven uit vervlogen tijden. De verhalen uit die tijd worden opgerakeld door de herkenning van voorwerpen uit de 20ste eeuw.

Veen in Valthermond

Het huis is nauw verbonden met de historie van Valthermond. De gezamenlijke dorpsgeschiedenis is hier te vinden. Ook kan je wisselende fotocollecties bekijken die een beeld schetsen uit het verleden van Valthermond. De stad leefde van de vervening en een dorpswinkel vol met basisbehoeften kon niet missen. Het huis is dan ook vernoemd naar de hardwerkende arbeiders van de turfwinning.

Restauratie

Stichting “Het Drentse Landschap” heeft het pand aangekocht en na een grondige restauratie werd het pand in 2011 voor verhuur aangeboden. Stichting “Cultuurhistorische Waarden in de Drentse Veenkoloniën” huurt het voorste gedeelte. De mooie plafondschilderingen uit de late Jugendstil zijn nog in oorspronkelijke staat te bewonderen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum