Museum informatie

Het Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
5211 HT
's-Hertogenbosch

073 687 7877
info@hnbm.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP & studenten€7.50
Kinderen tot 18 jaar, Museumkaart, Vrienden, Vereniging Rembrandt, ICOM, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, Vrienden van Design Museum Den Bosch & VIP-pas Het Noordbrabants Museum Gratis
Tickets
starLid van MuseumTV

Het Noordbrabants Museum


Het Noordbrabants Museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Educatie, artistieke kwaliteit en emotie zijn belangrijke uitgangspunten voor de presentatie en de activiteiten van het museum. Naast de permanente collectie die tentoon wordt gesteld, zijn er steeds wisselende tentoonstellingen in de tuingalerij en de zijvleugel van het museum.

Collectie

Het museum heeft een collectie die meer dan 30.000 objecten omvat. Deze collectie bestaat uit objecten zoals schilderijen, prenten, tekeningen, textiel, munten, penningen, glas, zilver, kunstnijverheid, archeologie en typisch Brabantse objecten. De oorsprong van deze objecten loopt van de prehistorie tot het heden. De kunstcollectie is erg divers. Het museum beschikt over werken van grote namen als Jeroen Bosch, Vincent van Gogh en de familie Bruegel.

Gebouw

Bepalend voor het beeld van het gebouw van Het Noordbrabants Museum is onder andere de fraaie classicistische gevel van het oude Bossche gouvernementspaleis. Het museum heeft verder een schitterende binnentuin, met een grote rode beuk en een beeldentuin. Het paradepaardje van het museum is de Statenzaal. Deze grote zaal deed bijna twee eeuwen lang dienst als vergaderzaal van de Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.