Museum informatie

Nederlands OpenluchtmuseumstarTe zien op MuseumTV

Nederlands Openluchtmuseum


Het museum werd in 1912 opgericht en was tot 1991 een rijksmuseum. Het is een museum waar jong een oud een onvergetelijke dag kunnen beleven. Bezoek de authentieke gebouwen, bekijk de historische voorwerpen en luister naar ware verhalen. Het is een reis door de tijd. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een permanente collectie die is opgebouwd door meer dan 100 jaar verzamelwerk. Naast deze collectie zijn er bij elk bezoek meerdere activiteiten om aan mee te doen. Doordat het een openluchtmuseum is, is er elk seizoen weer iets nieuws te beleven. Elk bezoek is daardoor speciaal. Activiteiten in het park zijn onder andere: een rit in de tram, naar het kindererf gaan, concerten, speurtochten en nog veel meer.

Collectie

In de collectie van het Openluchtmuseum bevinden zich ongeveer 152.000 voorwerpen. Deze voorwerpen zijn bijvoorbeeld boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed. Een deel daarvan is te zien in het museumpark, maar het overgrote deel bevindt zich in het depot.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .