Museum informatie

Het Kinderwagen Museum
Hoofdweg-West 25
9944 EA
Nieuwolda

0596-541941
[email protected]

Van 1 april tot 1 oktober alleen op afspraak via tel. 0596-541941.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Het Kinderwagen Museum


Het Kinderwagen Museum in Nieuwolda huisvest 400 kinderwagens, poppenwagens en wiegen. Deze collectie is ondergebracht in een Oldambtster herenboerderij, een monumentaal pand uit 1905.

Rolls-Royce voor kinderen

Engeland was de kweekplaats voor kinderwagens. In Londen stonden rond 1850 twintig kinderwagenfabrieken. Engelse kinderwagens waren technisch van superieure kwaliteit en hadden bovendien een deftige uitstraling. In heel Nederland liepen jonge moeders het liefst achter een Pedigree, Montfort of Harris. Het bezit van een Wilson Silver Cross, “de Rolls Royce onder de kinderwagens”, was in de jaren zestig en zeventig een kwestie van prestige.

Nostalgie

In het museum leert u van alles over de geschiedenis van kinderwagens, poppenwagens en wiegen en treft u een boel andere attributen die u terugbrengen in de tijd. Een pronkstuk is een tachtig jaar oude poppenwagen met origineel beddengoed en bijbehorende poppen. ‘Een bezoek aan het museum is een duik in de nostalgie’, besluit het museum zelf.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum