Museum informatie

Het Hof van Nederland
Hof 6 6
3311 XG
Dordrecht

+31(0)78-770 5250

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Kinderen (0 t/m 18 jaar) Gratis
CJP€4
Cultuurkaart€4
Studenten (vanaf 19 jaar)€4
Museumkaart Gratis
VDM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Rotterdampas Gratis
ICOM Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€8
Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Hof van Nederland gesloten. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Het Hof van Nederland


Het Hof van Nederland

Een onderdeel van het Dordrechts Museum is ‘Het Hof van Nederland’. Hier komen de kunst, het archief en de geschiedenis van de stad Dordrecht bij elkaar. In een openbare ruimte en via presentaties en wisseltentoonstellingen wordt de collectie getoond en het historische verhaal over Dordrecht verteld. 

Tentoonstellingen

Via wisselende tentoonstellingen die door het jaar heen georganiseerd worden vertelt het museum het verhaal over de geschiedenis van Dordrecht. Zo wordt er aandacht geschonken aan Dordrecht tijdens de middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog, de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572, de Republiek, de Zuid-Hollandse economie tijdens de 19e eeuw, de Watersnoodramp van 1953, het Deltaplan, de Synode van Dordrecht en meer.

Activiteiten

Het museum organiseert door het jaar heen diverse activiteiten. Zo is er ‘Griezelen in Het Hof’, ‘Avond van de Geschiedenis’ en ‘Hof tour’. De activiteiten zijn voor jong en oud interessant.

Natuurlijk zijn er ook activiteiten die elke dag te doen zijn. Een voorbeeld hiervan is ‘Het Grote Hofspel’. Door dit spel kom je erachter hoe de mensen vroeger leefden. Het spel is leuk voor de hele familie, is af te halen bij de balie en kost €2,50

Het museum heeft ook een krant; ‘De Hofkrant’. Toevallig zoekt De Hofkrant op dit moment een reporter. Ben je van nature een nieuwsgierig persoon en ben je geïnteresseerd in waar het nieuws van vroeger over ging? Neem tijdens het museumbezoek dan De Hofkrant mee en maak de opdrachten die erin staan. Deze zijn samen te maken, maar je kunt het ook alleen doen.

Stadswandeling

Bij elk thema die in het museum belicht wordt hoort een speciale thema wandeling door Dordrecht. Deze is gratis af te halen aan de balie.

Combinatie

Omdat Het Hof van Nederland een onderdeel van het Dordrechts Museum is, zijn deze musea goed met elkaar te combineren. Hierbij komen nog het Regionaal Archief Dordrecht en Huis Van Gijn. Ook deze musea zijn allebei onderdeel van het Dordrechts Museum. Op de website van Het Hof van Nederland zijn combi-tickets te vinden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.