Museum informatie

Het Heiligenbeeldenmuseum
Ruurloseweg 101
7251 LD
Vorden

0575-556757
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Toegangsprijs€6.00
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Tot en met donderdag 31 oktober 2019 iedere dag geopend.
starTe zien op MuseumTV

Het Heiligenbeeldenmuseum


Het Heiligenbeeldenmuseum

In de voormalige Antonius van Paduakerk in het dorpje Kranenburg bij Vorden is sinds 1999 het Heiligenbeeldenmuseum gevestigd. “Heiligenbeeldenmuseum”, een initiatief van een groep vrijwilligers die in 1999 een waardevol neogotisch kerkgebouw hebben behoed voor de ondergang. De Antonius van Paduakerk op de Kranenburg moest destijds haar deuren sluiten. De Kranenburg dreigde haar kerk te verliezen, maar de vrijwilligers staken hier een stokje voor! Het accent in het museum ligt op het behoud en presentatie van rooms-katholiek erfgoed.

Officiële museumregistratie

In december 2008 is het museum door de Stichting het Nederlands Museumregister ons museum officieel erkend als museum.

Heiligenbeelden collectie

Het museum heeft nu ongeveer 600 heiligenbeelden in bezit. Deze collectie is nog steeds groeiende. Naast aandacht voor het thema Pierre Cuypers, de architect van de kerk, wordt er tevens jaarlijks een apart thema belicht. Cuypers is daarnaast ook de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station Amsterdam. De voormalige Antonius van Paduakerk is de oudste bestaande kerk van zijn hand.

Thematentoonstelling

Tot oktober 2019 is de thematentoonstelling “Maria een bijzondere Heilige” te zien. deze tentoonstelling is van dinsdag t/m zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Monumentendag

Elk jaar houdt het museum een Monumentendag. In 2019 is het thema ‘Plekken van plezier’. In Nederland barst het van de monumentale plekken. Denk bijvoorbeeld aan een theater, dierentuun, museum, park, sportclub of café. Verbonden aan deze dag is een grote verkoop waar onder andere heiligenbeelden, kerstgroepen, schilderijen en religieuze voorwerpen te koop zijn.

Cuyperswandeling

Rondom de Antonius van Paduakerk is een vernieuwde Cuyperswandeling. De wandeling is 14 km lang en eventueel in te korten tot 10 km. Tijdens de wandeling – met routebeschrijving en foto’s inbegrepen – kom je verschillende Cuypersmonumenten tegen. De routebeschrijving kun je in het museum kopen.

Museumshop

Het museum bezit over een winkeltje waar diverse items omtrent het museum te koop zijn. Voorbeelden hiervan zijn beeldjes van heiligen, kruisbeelden, kerstkaarten, fotokaarten, boeken en DVD’s.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.