Museum informatie

Het Frensenhoes
Middendorpstraat 8A
7855PR
Meppen

06 1171 0296
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Woensdag10:0016:00
Vrijdag10:0016:00
Op sommige zaterdagen is het museum van 13.00 tot 16.00 geopend. Kijk voor meer info op de website van het Frensenhoes.
starTe zien op MuseumTV

Het Frensenhoes


Het Frensenhoes is genoemd naar oprichter Jan Frensen. Hij werd in 1889 geboren in Meppen. Frensen was een Meester Timmerman-Wagenmaker, een oude ambacht. Het museum leert de bezoeker hoe er vroeger ambachtelijk werd gewerkt.

De droom van een boerenzoon

Jan Frensen heeft al op jonge leeftijd een droom: hij wil timmerman worden. Na de lagere school gaat Frensen naar de ambachtsschool en volgt daar een opleiding tot timmerman. Dit rondt hij succesvol af. Hij vervolgt zijn loopbaan door het bouwen van zijn eigen werkbank en zijn eigen werkplaats. Deze werkplaats bestaat nog altijd, nu is het bekend als museum Het Frensenhoes. En de werkbank die Jan Frensen in 1906 maakte, die staat er nog steeds. Het museum wil mensen inspireren  zodat het ambacht wordt voortgezet.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum