Museum informatie

Het Behouden Blik
Hoofdstraat 99
9982 AC
Uithuizermeeden

0595 413 999

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag10:0017:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier Gratis
starTe zien op MuseumTV

Het Behouden Blik


Bewonder in Museum Het Behouden Blik bijzondere, oude, opvallende, bekende en mooie ontwerpen van allerlei huishoudelijke producten uit de 20e eeuw. Allen met de meest interessante verhalen!

Collectie

Museum Het Behouden Blik geeft bezoekers een kijkje in het Nederlandse huishouden van de 20e eeuw. Dit doen zij sinds 2001 aan de hand van een grote verzameling blikken en verpakkingen van merken zoals Van Nelle, Verkade, Droste en Douwe Egberts: wie kent ze niet? Voor de meeste bezoekers is het een feest der herkenning!

De collectie van het Behouden Blik omvat bijna vijfduizend voorwerpen, waarvan het grootste gedeelte blikken en verpakkingen omvat van koffie, thee en cacao. Daarnaast toont het museum ook voorwerpen rondom het huishouden en verzorging, waaronder reclameborden, spelletjes en boekjes. Samen vertellen ze de bezoeker meer over de sociaal-economische aspecten van het Nederlandse alledaagse leven in de 20e eeuw.

De diepte in

Meer weten over het huishouden in de 20e eeuw? Het Behouden Blik organiseert naast de tentoonstellingen ook verschillende (interactieve) lezingen. Deze lezingen worden verteld aan de hand van de collectie en sommige lezingen gaan gepaard met een muziekstuk!

Voor kinderen is het erfgoedproject ‘Winkel van Sinkel’ beschikbaar. Dit educatieve programma leert basisschoolleerlingen uit groep 3/4 meer over de winkels en samenleving van toen en nu.

Bezoek de website van het museum voor meer informatie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum