Museum informatie

Hermitage Amsterdam
Amstel 51
1018 EJ
Amsterdam

+31 (0)20 530 87 55

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 12 jaar)€25.00
Museumkaart€2.50
Kinderen t/m 11 jaar, ICOM & I Amsterdam City Card Gratis
Let op: de getoonde prijzen zijn 'all-in' prijzen. Met een all-in ticket heb je toegang tot alle tentoonstellingen in de Hermitage alsook het Outsider Art Museum. Tickets
starLid van MuseumTV

Hermitage Amsterdam


Hermitage Amsterdam ontstond toen de directeur van het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg Michail Piotrovsky samen met Ernst W. Veen in 1997 langs de Amstel liep. Zij kwamen samen tot het idee om de dependance van het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg in Amsterdam te vestigen, om precies te zijn het verpleeghuis Amstelhof. In 2005 opende de Hermitage Amsterdam haar deuren als een klein bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht, maar beslaat nu het hele gebouw van de Amstelhof.

Wisselende tentoonstellingen

Door de focus van het museum te leggen op steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullend programma wil de Hermitage Amsterdam het werelderfgoed uit het Staatsmuseum de Hermitage in Sint-Petersburg op een innovatie manier presenteren voor het Nederlands en internationale publiek. De Hermitage werkt ook regelmatig samen met andere musea voor tentoonstellingen, waaronder het Rijksmuseum, Het Dolhuys en het Van Gogh Museum.

Voor kinderen

Voor het museum is educatie een belangrijk onderdeel. De jongste generatie kan daarom uniek kunstonderwijs volgen bij Hermitage voor Kinderen. Jaarlijks krijgt het museum ongeveer 10.000 basisschool leerlingen op bezoek. Hiernaast worden er ook kunstcurcussen aangeboden voor jong én oud.

Vaste presentaties

Het museum heeft wisselende tentoonstellingen, maar ook twee vaste presentaties waardoor het museum zich laat inspireren. De eerste presentatie heet ‘Rusland en de Hermitage: Ontmoetingen’. Het gaat over ontmoetingen die ervoor gezorgd hebben dat een insituut zoals Hermitage Amsterdam is ontstaan. Ten eerste de vriendschap tussen Peter de Grote (1672-1725) en de Amsterdamse burgemeester Nicolaes Witsen (1641-1717). De tweede ontmoeting is die tussen de tsarendochter Anna Pavlovna en prins Willem van Oranje. De derde en laatste ontmoeting die besproken wordt in de presentatie is de ontmoeting tussen Ernst Veen en Michail Piotrovsky. Hun vriendschap is essentieel voor de vestiging van Hermitage in Amsterdam.

De tweede vaste presentatie in het Hermitage gaat over de geschiedenis van Amstelhof. In drie ruimten wordt aandacht besteed aan 350 jaar zorg van de Hervormde Diaconie in Amsterdam, met als middelpunt het Oude Vrouwenhuis aan de Amstel, Amstelhof.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.