Museum informatie

Havezate Mensinge
Mensingheweg 1-7
9301 KA
Roden

050 501 5030
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag13:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.00
Kinderen 12 t/m 17 jaar€3.00
Kinderen t/m 12 jaar & Vrienden Gratis
starTe zien op MuseumTV

Havezate Mensinge


Havezate Mensinge

In het Drentse Roden staat het statige Havezate Mensinge. Een havezate is net geen kasteel, maar meer een burcht. Voorheen werd de term gebruikt voor een groot landhuis met veel land erbij. Ook bij deze havezat hoort een groot landgoed; het Mensingebos. De burcht zelf is nog tot vrij kort geleden bewoond geweest. Pas in het midden van de jaren ’80 verkopen de bewoners de havezate. Na een lange opknapbeurt wordt het in 1988 als museum geopend. Het grootste gedeelte van het interieur is intact gebleven waardoor je echt in het leven van de bewoners terecht komt.

De Unieke inventaris

Als je binnen treedt in het landgoed vlieg je terug de tijd in. Hier ervaar je hoe het leven was in het vroegere Havezate Mensinge. Dit komt door de unieke en bijzondere inventaris. Bewonder de vele familieportretten of neem een kijkje bij de prachtige collectie aan porselein die word tentoongesteld. Of ontdek de vele kamertjes en geheime plekken in het huis. Naast het mooie huis en haar geschiedenis, kan je ook nog een kijkje nemen bij het koetshuis en de koetsierswoning.

Het Mensingebos

Na de mooie inventaris kun je als afsluiter een heerlijke wandeling maken in het Mensingebos. Geniet van de prachtige natuur en rust. Bewonder de prachtige percelen eiken, beuken en dennen die worden afgewisseld met heide en verspreid liggende vennetjes.

 

Mede mogelijk gemaakt door:

drenthe

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum