Museum informatie

Grote Kerk Alkmaar
Koorstraat 2
1811 GP
Alkmaar

072 - 514 07 07
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Algemeen (binnen de openingstijden) Gratis
De Grote Kerk Alkmaar is voor bezichtiging en bekijken van exposities geopend op onderstaande dagen en tijden. 30 april t/m 15 september dinsdag t/m zondag 11.00 tot 17.00 uur Let op: kijk hieronder voor eventuele uitzonderingen op deze openingstijden! Uitzonderingen op bovengenoemde openingstijden N.v.t. Tijdens de lente-zomerperiode is de kerk geopend voor publiek op vaste dagen van 11:00 tot 17:00 uur (eventuele uitzonderingen op deze openingstijden worden hierboven genoemd). Buiten dit seizoen wordt de kerk gebruikt als evenementenlocatie, dit houdt in dat we beperkt geopend zijn. Een bezoek aan de kerk is in deze periode alleen mogelijk in de vorm van een rondleiding met een gids van de Grote Kerk Alkmaar. Het is noodzakelijk om hiervoor van te voren een afspraak te maken. Dit kan via [email protected] of 072-5489864. Ook kunt u het hele jaar door de virtuele 360 graden rondleiding nemen op deze website.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Grote Kerk Alkmaar


Grote Kerk Alkmaar

De Grote Kerk Alkmaar – ook wel Grote Sint Laurenskerk – is een prachtig gotisch bouwwerk uit de 16e eeuw. Voor Alkmaarders is het een perfecte plek om bij elkaar te komen, maar ook voor mensen van buitenaf is het een geweldige ervaring die je niet wil missen. De kerk bestaat al 500 jaar en wordt nog steeds de ‘Sieraad van de Stad’ genoemd.

Er worden geen diensten in de kerk meer gehouden. Wel vinden er het hele jaar door diverse evenementen plaats. Zo kun je er bijvoorbeeld foto-exposities en klassieke concerten bezoeken.

Tentoonstellingen

In de kerk is een prachtige permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de kerk zelf te zien. Doormiddel van digitale schermen, vitrines en teksten wordt het verhaal over de historie, het monumentale interieur en de kunst die er te vinden is verteld.

Wanneer de kerk open is kun je de tentoonstelling gratis bezoeken. Buiten de openingstijden om kun je toch van de kerk genieten door middel van een virtuele 360 graden rondleiding.

Collectie

De kerk heeft een bijzondere collectie die ook door bezoekers te bewonderen is. Zo zijn er in de kerk twee wereldberoemde orgels – het ‘Van Covelens orgel’ en het ‘Van Hagerbeer orgel’ – te vinden. Ook heeft de kerk prachtige gewelfschilderingen en schilderijen.

Evenementen

Jaarlijks worden er verschillende evenementen in de kerk gehouden. Zo is er de ‘Tattoo Convention Alkmaar’. Tattoo-artiesten, livemuziek en een gezellige sfeer komen hier bij elkaar. Wil jij graag een tattoo, maar weet je nog niet zeker wat of door wie? Tijdens Tattoo Convention Alkmaar krijg je door tattoo-artiesten van over de hele wereld de ruimte en informatie om hierachter te komen. Wanneer je weet welke tattoo je wil nemen kun je hem gelijk laten zetten!

Denk bij andere evenementen bijvoorbeeld aan het ‘Nederlands Kamerkoor’, het ‘Korenfestival’ en een optreden van de ‘Nederlandse Bachvereniging’.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum