Museum informatie

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME
Groningen

+31 50 3 666 555
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
CJP€5
Studenten (studerend buiten Groningen)€5
Kinderen ( 0 t/m 18 jaar) Gratis
Studenten (studerend in Groningen) Gratis
Vrienden van het Groninger Museum Gratis
Museumkaart Gratis
BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
Rembrandtpas Gratis
ICOM Gratis
Stadjerspas (eenmalig) Gratis
Rolstoelbegeleider Gratis
Gesloten op maandag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De kassa sluit een kwartier voor sluitingstijd. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Groninger Museum


Het Groninger Museum

Het Groninger Museum; wanneer je in Groningen bent kun je hem niet missen. Het museum steekt af van de omgeving eromheen door zijn unieke look. Het gebouw is dan ook een aanleiding voor discussie over moderne museumarchitecteur. Dit museum is een plek waar schilderkunst, ontwerp, fotografie, mode, installaties, toegepaste kunst en archeologie bij elkaar komen.

Tentoonstellingen

Het Groninger Museum organiseert diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Presence door Daan Roosegaarde.

Presence is een interactieve tentoonstelling waarbij je als bezoeker als het ware door een lichtgevend landschap wandelt en dingen mag aanraken. De kleur en vorm van de omgeving wordt daardoor beïnvloed.

De tentoonstelling is ontstaan uit het idee dat mensen invloed hebben op de aarde, simpelweg door hun aanwezigheid. Vaak vergeten mensen dit. Met de sporen die bezoekers op de tentoonstelling achterlaten en weer verdwijnen en vervangen worden door nieuwe sporen, wordt dit gesymboliseerd.

Het museum heeft nog meer tentoonstellingen. Zo kun je als bezoeker de tentoonstellingen ‘Vrienden voor het leven’ en ‘Pronkjewails’ bewonderen.

Evenementen

Het Groninger Museum organiseert het hele jaar door verschillende evenementen. Voorbeelden hiervan zijn een bakwedstrijd, een gratis audiotour en een instaprondleiding.

Mendinirestaurant

Het museum heeft een restaurant genaamd ‘Mendini’. Hier kun je als bezoeker op een bijzondere locatie koffiedrinken, lunchen en borrelen. Het interieur is niet bepaald doorsnee, waardoor het restaurant goed bij de rest van het museum past. Het restaurant is ontworpen door Nederlandse ontwerper Maarten Baas.

Maarten Baas heeft een eigen meubelserie genaamd ‘Clay’. De serie bestaat voor het grootste deel uit tafels, stoelen, banken en lampen en allemaal zijn ze gemaakt van synthetische klei. Ze zijn met de hand ontworpen en daardoor uniek. De meubelserie is een perfecte toevoeging aan het Mendinirestaurant.

Museumwinkel

Ook is er in het museum een museumwinkel te vinden. Hier vind je onder andere (kunst)boeken en design en luxe cadeauartikelen. Veel van deze producten zijn ook te koop in de webshop van Cedon.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum