Museum informatie

Grenslandmuseum

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Kinderen van basisschoolleeftijd€1
Per seizoen hanteert het museum andere openingtijden. Neem een kijkje op hun website voor de meest actuele openingstijden.
starTe zien op MuseumTV

Grenslandmuseum


In het Grenslandmuseum in Dinxperlo wordt het verhaal over het leven bij de grens verteld. Je had er te maken met smokkelen, de douane, de Bevrijding vanuit de Duitse kant van de grens en nog veel meer. Dinxperlo ligt vlak tegen de Duitse grens aan, het zuidelijke gedeelte van de plaats, genaamd Suderwick, ligt dan ook in Duitsland. De grens loopt dus dwars door het dorp heen. Er is nog altijd veel uitwisseling tussen beide kanten van de plaats. Men noemt dit type plaats een tweelingdorp en de lokale bevolking noemt het  geheel Dinxperwick.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Grenslandmuseumd

witregel

De collectie

Het Grensmuseum beschikt over een heleboel voorwerpen die het verhaal van het leven bij de grens tonen. De collectie bestaat uit authentiek materiaal zoals: documenten, foto’s, uniformen, douane voorwerpen, smokkelwaar, in beslaggenomen goederen en wapens, smokkeltrucs en opgetekende verhalen. Het museum werkt daarnaast met wisseltentoonstellingen. De expositie ‘Sporen van de vrijheid’ en de panelen over de lokale geschiedenis waren bijvoorbeeld in 2021 te zien.

Locatie 

Het museum is gevestigd in een Rijksmonument, afkomstig uit de Achttiende Eeuw.

Wil je het museum graag bezoeken? Neem dan eens een kijkje op hun wesbite.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum