Museum informatie

Grenslandmuseum
Markt 3
7091 CJ
Dinxperlo

0315-656245
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0016:30
Woensdag13:0016:30
Donderdag13:0016:30
Vrijdag13:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4
Kinderen van basisschoolleeftijd€1
Het museum is gesloten van 1 november t/m 31 maart. In mei, juni, juli en augustus opent het dagelijks om 10.30 en is het ook op zondagen van 13.30 tot 16.30 open.
starTe zien op MuseumTV

Grenslandmuseum


In het Grenslandmuseum in Dinxperlo wordt het verhaal over het leven bij de grens verteld. Je had er te maken met smokkelen, de douane, de Bevrijding vanuit de Duitse kant van de grens en nog veel meer. Dinxperlo ligt vlak tegen de Duitse grens aan, het zuidelijke gedeelte van de plaats, genaamd Suderwick, ligt dan ook in Duitsland. De grens loopt dus dwars door het dorp heen. Er is nog altijd veel uitwisseling tussen beide kanten van de plaats. Men noemt dit type plaats een tweelingdorp en de lokale bevolking noemt het  geheel Dinxperwick.

De collectie

Het Grensmuseum beschikt over een heleboel voorwerpen die het verhaal van het leven bij de grens tonen. De collectie bestaat uit authentiek materiaal zoals: documenten, foto’s, uniformen, douane voorwerpen, smokkelwaar, in beslaggenomen goederen en wapens, smokkeltrucs en opgetekende verhalen. Het museum werkt daarnaast met wisseltentoonstellingen. De expositie ‘Sporen van de vrijheid’ en de panelen over de lokale geschiedenis zullen heel 2021 te zien zijn.

Locatie 

Het museum is gevestigd in een Rijksmonument, afkomstig uit de Achttiende Eeuw.

MuseumTV heeft de collectie van het museum in beeld gebracht in een mini-docu. De trailer van deze mini-docu kan je zien in de onderstaande video. Gelijk de hele mini-docu zien, bezoek dan de webpagina
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum