Museum informatie

GEM
Stadhouderslaan 43
2517 HV
Den Haag

+31 (0)70 3381111
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
Combi ticket€23
CJP, Student€7
Jeugd (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

GEM


GEM

Het GEM (Museum voor Hedendaagse Kunst) is gelegen in Den Haag. Elk jaar worden er door het museum drie tentoonstellingen georganiseerd. Internationale en Nederlandse kunstenaars krijgen hierdoor de kans hun kunst onder het publiek te brengen. Van opkomend talent tot gevestigde namen, alles zit er tussen. Ook worden er evenementen georganiseerd, zoals artist talks, performances en lezingen.
Het GEM deelt zijn gebouw met het Fotomuseum Den Haag. Samen zijn ze een onderdeel van het Kunstmuseum Den Haag die er naast te vinden is. Het GEM is in 2002 opgericht en heeft het werk van vele artiesten gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan Raymond Pettibon, Chen Zhen, Maaike Schoorel en Shirin Neshat.

Tentoonstellingen

In het GEM zijn er diverse tentoonstellingen te bezoeken. Een daarvan is ‘Een ongewone wandeling – Sporen van Krijn Giezen’.
De tentoonstelling bestaat uit een verzameling (kunst)objecten, zoals wandkleden, collages, fotoseries, handleidingen, acties en objecten. Krijn Giezen (1939-2011) – een Nederlandse kunstenaar – onderzocht in uiteenlopende vormen de relatie tussen mens en natuur. De vanzelfsprekende vindingrijkheid van vissers, slagers en boeren was voor hem erg inspirerend. Giezen dag kunst als een middel, in plaats van als een doel. In de tentoonstelling worden niet alleen het werk van Giezen tentoongesteld, maar ook kunst van de vier hedendaagse kunstenaars Semâ Bekirović, Paul Geelen, Bram de Jonghe en Chaim van Luit.
Al deze kunstenaars delen de betrokkenheid bij de natuur en het oog voor het alledaagse met Giezen. Deze betrokkenheid is soms zo sterk, dat het haast absurd lijkt. Een van de uitgangspunten die elke keer terugkomt in de werken van deze kunstenaars, is dat alles op poëtische wijze met elkaar samen komt en dat het één uit het andere voortkomt.
Een andere tentoonstelling die je als bezoeker kunt bewonderen is ‘Emma Talbot’.
Deze tentoonstelling is de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van de Engelse kunstenaar Emma Talbot (1969).

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.