Museum informatie

Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN
Amsterdam

020-6279624
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9
Stadspas€7
Studenten€7
Kinderen€5
iAmsterdamcard Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Geelvinck Pianola Museum


Geelvinck Pianola Museum

Dankzij de handige techniek waarmee het Geelvinck Pianola Museum werkt, kan de muziek van de meer dan honderd jaar oude pianola nog steeds beluisterd worden.

Het museum is gevestigd in de Jordaan. Het stelt een grote collectie aan zelf spelende piano’s, zoals pianola’s en reproductie-piano’s, tentoon.

Tijdens een rondleiding of een museumconcert krijg je als bezoeker informatie over de geschiedenis en de werking van de instrumenten en kun je komen luisteren naar de prachtige muziek van de pianola. Het museum heeft meer dan 30.000 muziekrollen in bezit. Deze kunnen op verschillende instrumenten afgespeeld worden. Museumconcerten en andere evenementen worden elke week georganiseerd en zijn voor jong en oud interessant. Verschillende muziekgenres als klassiek, jazz en meer komen op deze gelegenheden voorbij.

Collectie

De pianola is in 1895 uitgevonden en was vooral populair in de jaren twintig van de 20e eeuw. Het instrument werd voornamelijk in West-Europa en de Verenigde Staten gebouwd.

Het Geelvinck Pianola Museum heeft een grote collectie aan pianola’s en verwante instrumenten:

– Verschillende voorlopers uit de tweede helft van de 19e eeuw
– Halfautomatische pianola’s, -vleugels en voorzetapparaten
– Reproductie-piano’s, -vleugels en voorzetapparaten
– Automatisch spelende harmoniums en pijporgels
– Verschillende automatische café-pianola’s
– Verschillende tafelpiano’s en antieke piano’s uit de 19e eeuw
– Verschillenden grammofoons en fonografen

Naast een grote collectie aan muziekrollen bezit het museum ook over een grote bibliotheek, een uitgebreid archief met documentatiemateriaal, objecten verbonden met de geschiedenis van de pianola en een collectie grammofoonplaten, fonograafrollen en lp’s.

Concerten

Het hele jaar worden er door het museum concerten en evenementen georganiseerd. In de maand oktober kun je als bezoeker het ‘Romantisch pianorecital met toptalent Christian Sanders’, het ‘Onthoofde mannen door Feest der Poëzie’ en een ‘Kinderconcert’ bijwonen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum