Museum informatie

Fruitteeltmuseum
Annie M.G.Schmidtsingel 1
4421 TA
Kapelle

0113 - 344904
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.50
Kinderen (4 t/m 17 jaar)€2
Museumkaart Gratis
ICOM kaarthouders Gratis
Vrienden Fruitteeltmuseum Gratis
Groepen (vanaf 20 personen)€4.50
Kijk voor de seizoensgebonden openingstijden op de website van het Fruitteeltmuseum.
starTe zien op MuseumTV

Fruitteeltmuseum


Fruitteeltmuseum

Het Fruitteeltmuseum vertelt door middel van de thema’s Bloei, Groei, Oogst en Snoei het proces van de fruitteelt. De bomen en interactieve schermen die door het museum heen staan zorgen voor een echte belevenis.

Het museum heeft een echte veilingmeester die door middel van een veilingklok uitlegt hoe het veilen van fruit werkt. Ook heeft het museum een museumtuin. Elk seizoen ziet de tuin er prachtig uit. In totaal staan er 170 verschillende bomen. Hierin groeien voornamelijk appels en peren.

Ook is er een museumwinkel te vinden. Hier worden verschillende streekproducten verkocht. In het museumcafé en op het buitenterras kun je als bezoeker genieten van koffie met gebak. Het museum is niet alleen voor volwassenen interessant. Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken met bijvoorbeeld een binnen- of buitenspeurtocht.

Collectie

De vaste collectie is opgebouwd rond de thema’s Bloei, Groei oogst en Snoei. Diverse voorwerpen, video’s en andere materialen ondersteunen dit verhaal. Uit het vroegere fruitteeltonderwijs zijn lesmaterialen, diploma’s en getuigschriften bewaard gebleven. Deze en andere voorwerpen als maquettes en een oude veilingklok worden in het museum tentoongesteld. In het museum wordt er bij de vaste expositie specifiek aandacht geschonken aan de geschiedenis van het fruit (vanaf de romeinse tijd tot het heden). Er zijn echter ook wisselexposities te bewonderen.

Activiteiten

Het Fruitteeltmuseum organiseert een scala aan activiteitenprogramma’s. Deze zijn voor jong en oud interessant. Voorbeelden van deze activiteiten zijn workshops, thema-lezingen, cursussen, excursies en proeverijen. In de schoolvakanties zijn er voor kinderen speciale thema-activiteiten. Elke maand is er op de eerste woensdag een Handwerkcafé (van 13.30 tot 16.00 uur). Op de tweede zaterdag van elke maand kun je als bezoeker het Tekencafé bezoeken (van 13.30 tot 16.00 uur). Kijk voor meer activiteiten in de Jaaragenda van het Fruitteeltmuseum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum