Museum informatie

Frans Hals Museum



starTe zien op MuseumTV

Frans Hals Museum


Maak kennis met een van de bekendste Haarlemse schilders uit de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum. De in Vlaanderen geboren schilder was een icoon voor zijn tijd en in het museum kun je zien hoeveel impact hij heeft gehad op de kunstwereld. Het museum beschikt over de grootste collectie aan werken van Hals ter wereld. Daarnaast is er veel genreschilderkunst van andere meesters uit de Gouden Eeuw te vinden. Denk hierbij aan stillevens, landschappen en stadsgezichten. De manier van schilderen in Haarlem is typerend voor de stad, het was in de Zeventiende Eeuw een echte kunststad.

Het museum is verdeeld over twee locaties; de hal en het hof. De locatie Hal is de culturele hotspot aan de Grote Markt in Haarlem. Daarnaast is het een mengeling van architectonische stijlen. De Hal is namelijk een samenvoeging van drie verschillende gebouwen uit verschillende tijden: de Vleeshal, het Vishuisje en de Verweyhal. Ontdek wat voor rol deze zalen hebben gespeeld in de geschiedenis.

Frans Hals Museum Haarlem

In het Hof kun je prachtige werken vinden van niet alleen Frans Hals maar ook van veel andere kunstenaars die geïnspireerd werden door Frans Hals. Maar wat maakte Frans Hals nou zo bijzonder? Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Daarbij portretteerde hij ook de bevolking uit de lagere klasse: van de dorpsgek tot een lachende vissersjongen. Deze stijl was vernieuwend voor zijn tijd en sommige zeggen zelfs dat hij impressionistisch te werk ging. In het Frans Hals Museum leer je de diversiteit van zijn werk kennen en ontdek je welke impact hij had op latere schilders en kunstenaars van nu.

Contact en parkeren bij dit Haarlemse museum

Je kan eenvoudig contact zoeken met het Frans Hals Museum via de contactgevens die vermeldt staan op deze pagina. Eventuele vragen die u heeft, kun je ook vinden op de website van het museum. Parkeren bij het museum kan in diverse parkeergarages, zoals parkeergarage De Kamp en Houtplein. Ben jij nou ook zo benieuwd naar wat dit museum jou te bieden heeft? Bekijk dan snel de mini-documentaire over het Frans Hals Museum, zodat je het museum voorbereid kan bezoeken.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .