Museum informatie

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV
Den Haag


Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Voltarief€10
CJP/Student€8
Ooievaarspas, Rotterdampas, Museumvrienden, Rembrandtpas Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Jeugd t/m 18 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Fotomuseum Den Haag


Fotomuseum Den Haag wil het publiek laten zien dat fotografie een kunstvorm is en niet altijd gelijk staat aan de waarheid. Dit doen ze door een plek aan bezoekers te geven waar ze in rust de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie kunnen ontdekken.

Eind jaren ’50 begon het Kunstmuseum Den Haag met het tentoonstellen van fotografie. Hiermee waren zij de eerste van Nederland. De fotografiecollectie werd op een gegeven moment zo groot dat er in 2002 een apart museum voor is opgericht; Fotomuseum Den Haag. Het museum heeft in het verleden diverse tentoonstellingen gehad. Een paar voorbeelden zijn Man Ray, Sally Mann, Erwin Olaf, Emmy Andriesse, Anton Corbijn, Bieke Depoorter en Robin de Puy. In 2016 is het museum verbouwd vanwege te weinig ruimte voor alle fotografie die tentoongesteld wordt. Wat eerst een tentoonstellingsruimte voor fotografie was, is nu een volledig fotomuseum.

Tentoonstellingen

Fotografiemuseum Den Haag organiseert verschillende tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Voorbij de grenzen van de DDR’. In deze tentoonstelling worden foto’s van het Duitse stel Ute Mahler en Werner Mahler laten zien. Deze foto’s tonen een greep uit de werken van het stel uit de naoorlogse geschiedenis in Duitsland (en de rest van Europa). De foto’s uit de tentoonstelling zijn gemaakt in de periode van begin jaren ’70 tot heden en vallen onder maatschappijkritische reportages en portretten en landschappen.

Ook is er de tentoonstelling ‘Fotografie wordt Kunst (Photo-secession in Holland 1890-1937). Hierin wordt het verhaal van de vroege Nederlandse kunstfotografie verteld. De focus ligt op de graduele overgang van picturalisme en Nieuwe Fotografie.

Verder is er een tentoonstelling genaamd ‘De soep van Daguerre’ te bewonderen. In deze tentoonstelling wordt een selectie van foto’s van verschillende materialen en bijzondere technieken getoond. Wat bezoekers hiervan kunnen leren is dat foto’s geen immateriële beelden zijn, maar fysieke objecten.

Foto: Maurice Haak
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum