Museum informatie

Foam Fotografiemuseum Amsterdam
Keizersgracht 609
1017 DS
Amsterdam

020 5516 500
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0021:00
Vrijdag10:0021:00
Maandag10:0018:00
Maandag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Foam Fan, Foam Family, Club Foam, Foam Fund Gratis
Volwassenen€12.5
Studenten€9.5
CJP, leerlingen€8.5
Museumkaart, I Amsterdam Card, Holland Pass Gratis
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Stadspas, ICOM, BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Foam Fotografiemuseum Amsterdam


Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Fotografiemuseum Foam in Amsterdam op een bijzondere manier alle aspecten van de fotografie. Van hedendaagse tot historische fotografie, het komt allemaal voorbij.

Foam vindt het belangrijk om jonge getalenteerde fotografen uit binnen- en buitenland een kans te geven door hun werk in het museum tentoon te stellen. Hiermee besteedt het museum gelijk aandacht aan de ontwikkelingen binnen de fotografie.

Tentoonstellingen

Foam zet door het jaar heen verschillende tentoonstellingen op. Een daarvan is de tentoonstelling ’Morpher III’. Hierin wordt het multidisciplinaire werk van Kévin Bray gepresenteerd.

Kévin gebruikt in zijn werk verschillende technieken. Hij brengt onder andere schilderkunst, grafisch ontwerp, beeldhouwkunst, video, 3D-fotografie en geluidsontwerpen bij elkaar. Verder worden in zijn werk kunsthistorische referenties en apocalyptische taferelen met elkaar verbonden.

Ook is er een tentoonstelling over het werk van de Franse fotograaf Brassaï te bewonderen. In de jaren ‘30 maakte hij verschillende iconische beelden van het Parijse leven. Net als andere fotografen uit zijn tijd – Pablo Picasso, Salvador Dalí en Henri Matisse – maakte hij vooral foto’s van de stad in de nacht, maar ook de high society, het ballet, de opera en de intellectuelen zijn onderwerpen die telkens weer in zijn werk terugkomen.

In deze tentoonstelling worden twaalf thema’s naar voren gebracht. Paris by Day, and by Night, Minotaure, Graffiti, Society, Places and Things, Personages, Sleep, Pleasures, Body of a Woman, Portraits (Artists, Writers, Friends) en The Street.

Programma

Foam heeft een constant veranderend en divers programma voor zijn bezoekers. Zo zijn er in september 2019 een gratis rondleiding, een inloopworkshop i.v.m. de tentoonstelling over Brassaï en een workshop straatfotografie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum