Museum informatie

Foam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0021:00
Vrijdag10:0021:00
Maandag10:0018:00
Maandag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene€15.00
Student€12.00
Scholier / CJP€11.00
Kinderen (tot 12 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Foam


Fotografiemuseum Foam in Amsterdam presenteert op unieke wijze alle facetten van de fotografie. In het museum krijgen vrijwel alle kanten van het medium fotografie aandacht. Zo worden er documentairefoto’s, historische fotografie, straatfotografie, portret- en glamourfotografie tentoongesteld, maar ook installaties en werk van jonge fotografen.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Foam

witregel

Grote namen naast nieuwe fotografen

Bij Foam Amsterdam vinden jaarlijks meerdere exposities plaats, waarin aandacht wordt besteed aan alle aspecten van de fotografie. Vier van deze exposities zijn langlopende tentoonstellingen die gemiddeld drie maanden duren. Hierin worden de “grote namen” uit de fotografiewereld tentoongesteld. Daarnaast worden er nog eens zestien korter lopende exposities georganiseerd, die zeer uiteenlopend van aard zijn en verschillende doelen dienen. Zo kunnen bezoekers genieten van werk van relatief jonge fotografen, gerichte projecten, werk dat inspeelt op de actualiteit, kleine overzichten of het tonen van nieuwe ontwikkelingen.

Internationale allure in Foam

Het museum heeft in de afgelopen jaren diverse grote tentoonstellingen gehad van beroemde fotografen, waaronder Helmut Newton – A Retrospective en William Klein. Ook historische studiofotografie kwam meerdere keren aan bod, zoals in de tentoonstellingen Dynastie Marubi en Disfarmer – The Vintage Prints. Daarnaast wordt er regelmatig aandacht besteed aan maatschappelijk betrokken documentairefotografie, met recente tentoonstellingen van Ai Weiwei en Vivian Maier. Het museum blijft de rol van fotografie onderzoeken en uitdagen met een kritische en open benadering, en biedt daarmee steeds nieuwe manieren om uitzonderlijke fotografie te presenteren die de bezoeker uitdaagt, prikkelt en inspireert.

In dialoog

Het museum maakt fotografie toegankelijk voor een breed publiek. Foam is van mening dat fotografie een krachtig middel is om te verbinden en een dialoog te stimuleren. Ze bieden een platform voor conversatie, verdieping en connectie met visuele cultuur en de wereld om ons heen. Het museum streeft er naar om de rol van fotografie te onderzoeken en uit te dagen middels een kritische en open benadering. Naast de vele tentoonstellingen, publicaties en educatieve programma’s biedt men ook ruimte aan debatten over fotografie en andere gerelateerde onderwerpen.

Jouw bezoek aan Foam

Wil je het museum zelf gaan bezoeken? Bereid je bezoek dan goed voor met behulp van de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum