Museum informatie

EYE FilmmuseumstarTe zien op MuseumTV

EYE Filmmuseum


Hoe zagen cinema-apparaten en filmstroken er vroeger uit? Welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De vaste presentatie het EYE Filmmuseum geeft je een antwoord op deze vragen. Verspreid door het iconische gebouw belicht Filmmuseum EYE verschillende elementen de wereld van bewegend beeld.

EYE Filmmuseum en andere algemene informatie

Het Filmmuseum EYE beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. De oudste film dateert uit 1896. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actuele ontwikkelingen in de filmwereld op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Dit doet het in een gebouw dat met recht een blikvanger genoemd mag worden; de EYE Filmmuseum architect, het Oostenrijkse bureau DMAA, creëerde een eerbetoon aan de film zelf. Naast films bevat de collectie 95.000 foto’s die zijn gemaakt op de filmset. Daarnaast vind je in de EYE Filmmuseum shop de leukste cadeaus voor jezelf of een bevriende filmfanaat! Om je bezoek aan EYE Filmmuseum Amsterdam te vergemakkelijken, hebben wij alvast wat informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het EYE Filmmuseum vind je op hun website.

Impressie EYE Filmmuseum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Filmmuseum EYE? Krijg dan alvast een impressie van deze bijzondere plek door het kijken van de onderstaande korte documentaire die wij er maakten. Je culturele dagje uit in Amsterdam-Noord maak je overigens compleet door een bezoek te brengen aan Nxt Museum en STRAAT, allebei niet ver van het museum!

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .