Museum informatie

EYE Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT
Amsterdam

020 5891 400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0019:00
Dinsdag10:0019:00
Woensdag10:0019:00
Donderdag10:0019:00
Vrijdag10:0019:00
Zaterdag10:0019:00
Zondag10:0019:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€11.00
Studentenpas, Stadspas & Huisvuilpas Amsterdam-Noord€9.50
Eye Society leden€8.00
Cineville & CJP€5.00
t/m 18 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart & I Amsterdam Gratis
starTe zien op MuseumTV

EYE Filmmuseum


Hoe zagen cinema-apparaten en filmstroken er vroeger uit? Welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De vaste presentatie het EYE Filmmuseum geeft je een antwoord op deze vragen. Verspreid door het iconische gebouw belicht Filmmuseum EYE verschillende elementen de wereld van bewegend beeld.

EYE Filmmuseum en andere algemene informatie

Het Filmmuseum EYE beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. De oudste film dateert uit 1896. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actuele ontwikkelingen in de filmwereld op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Dit doet het in een gebouw dat met recht een blikvanger genoemd mag worden; de EYE Filmmuseum architect, het Oostenrijkse bureau DMAA, creëerde een eerbetoon aan de film zelf. Naast films bevat de collectie 95.000 foto’s die zijn gemaakt op de filmset. Daarnaast vind je in de EYE Filmmuseum shop de leukste cadeaus voor jezelf of een bevriende filmfanaat! Om je bezoek aan EYE Filmmuseum Amsterdam te vergemakkelijken, hebben wij alvast wat informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het EYE Filmmuseum vind je op hun website.

Impressie EYE Filmmuseum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Filmmuseum EYE? Krijg dan alvast een impressie van deze bijzondere plek door het kijken van de onderstaande korte documentaire die wij er maakten. Je culturele dagje uit in Amsterdam-Noord maak je overigens compleet door een bezoek te brengen aan Nxt Museum en STRAAT, allebei niet ver van het museum!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum