Museum informatie

EYE Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT
Amsterdam

020 5891 400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0019:00
Dinsdag10:0019:00
Woensdag10:0019:00
Donderdag10:0019:00
Vrijdag10:0019:00
Zaterdag10:0019:00
Zondag10:0019:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€12.50
Student€10.00
Eye Society leden€9.50
Cineville / CJP / EYCA€6.50
t/m 17 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart & I Amsterdam Gratis
starTe zien op MuseumTV

EYE Filmmuseum


Hoe zagen cinema-apparaten en filmstroken er vroeger uit? Welke technische ontwikkeling heeft de film doorgemaakt? De vaste presentatie van EYE geeft je een antwoord op deze vragen. Verspreid door het iconische gebouw belicht Filmmuseum EYE verschillende elementen de wereld van bewegend beeld.
witregel

Drie dingen die je moet weten over EYE Filmmuseum

witregel

Van klassiek tot cult

Het Filmmuseum EYE beheert meer dan veertigduizend films uit alle genres: van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. De oudste film dateert uit 1896. EYE richt de blik echter niet alleen op het verleden, maar volgt ook de actuele ontwikkelingen in de filmwereld op de voet met nieuwe aankopen, programma’s en debatten. Dit doet het in een gebouw dat met recht een blikvanger genoemd mag worden; de EYE Filmmuseum architect, het Oostenrijkse bureau DMAA, creëerde een eerbetoon aan de film zelf. Naast films bevat de collectie 95.000 foto’s die zijn gemaakt op filmsets. Daarnaast vind je in de EYE Filmmuseum shop de leukste cadeaus voor jezelf of een bevriende filmfanaat!

Licht, camera, actie!

Naast de vaste presentatie organiseert EYE in hun grote tentoonstellingsruimte nog eens drie tentoonstellingen per jaar. Een terugkerend thema in de wisselexposities is de (film)maker die zich in buiten de gebaande paden van de filmgeschiedenis heeft durven te bewegen. De tentoonstellingen gaan daarom vaak over de historie en toekomst van experimentele cinema en toonaangevende filmmakers. Eerdere tentoonstellingen gingen zo al over Chantal Akerman, Andrei Tarkovsky, William Kentridge en Alex van Warmerdam. 

Jouw bezoek aan EYE Filmmuseum

Kun je niet wachten om EYE te bezoeken? Aan de linkerkant van deze pagina vind je alvast wat praktische informatie. Zo staan er onder andere openingstijden EYE en hoeveel een kaartje kost. Alle actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen vind je op de website van EYE. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum