Embassy of the Free Mind

Dagkaart studenten€8.5
Dagkaart kinderen t/m 10 jaar Gratis
Dagkaart kinderen 11 t/m 18 jaar€6
Ook in het café kunt u onder het genot van een kop koffie en een stuk taart rustig zitten werken. In de winkel worden zowel merchandise artikelen als onderzoekspublicaties uit de eigen uitgeverij ‘In de Pelikaan’ verkocht. Er vinden zowel overdag als ’s avonds diverse activiteiten plaats zoals lezingen, cursussen en concerten.  Het is ook mogelijk om één van onze zalen te huren voor uw evenement of vergadering.
star_border Geen lid van MuseumTV

Embassy of the Free Mind

De Embassy of the Free Mind is een ontmoetingsplaats waar wijsheid uit de hele wereld wordt verzameld, waar beelden en teksten de persoonlijke verhalen vertellen van vrijdenkers uit onze geschiedenis.

Het is een platform waar je met anderen in discussie kunt gaan over levensvragen, ongeacht religie, cultuur of leeftijd. Ontdek kunst, geschiedenis, wetenschap en spiritualiteit op een nieuwe manier, in een nieuwe samenhang.

Ze bieden je een ontdekkingsreis door 2.000 jaar verzamelde wijsheid, geïnspireerd door de collectie van de Bibliotheca Philosophica Hermetica, die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert.

De Embassy of the Free Mind biedt:

• een platform waar wijsheid gedeeld wordt en bewustzijn ontstaat
  • een collectie boeken van 2.000 jaar verzamelde wijsheid beschikbaar voor het publiek een netwerkorganisatie en kenniscentrum voor internationale samenwerking
  • een bewaarplaats van boeken en wijsheden voor de volgende generatie
  • een digitale bibliotheek als modern communicatiemiddel * studieruimte voor jong en oud
  • een wetenschappelijke onderszoeksbibliotheek
  • een museum experience en storytelling
  • verbinding tussen alle geloofsovertuigingen, wijsheidsstromingen, en individuen
  • debatten over de wereld van nu vanuit het perspectief van het individu
  • context voor de vragen: wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe?
  • beelden en teksten die onderwijzen, inspireren en als gesprekstof dienen
  • de mogelijkheid om bij te dragen aan het zichtbaar maken van de verborgen onderstroom van innerlijke, individuele wijsheid uit alle culturen
  • partnerships en projecten die wijsheid bevorderen
  • cultuur, muziek, kunst als weerspiegeling van het vrije denken van toen en nu
  • educatieve programma’s voor het stimuleren van de verbeeldingskracht en creëren van maatschappelijke betrokkenheid van kinderen
  • een podium voor sprekers vanuit de hele wereld
  • colleges door experts uit verschillende disciplines en vakgebieden
  • internationale tentoonstellingen van wereldformaat

In de verschillende zalen staan vitrines met boeken en kunst en aan de wanden hangen afbeeldingen uit de collectie, die elk hun eigen verhaal vertellen.

Er zijn diverse studie- en werkplekken waar u het toegankelijke gedeelte van de boekencollectie kunt bestuderen of in een sfeervolle omgeving kunt werken.