Museum informatie

Edams Museum
Damplein 8
1135 ZL
Edam

0299 351513
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0016:30
Woensdag10:0016:30
Donderdag10:0016:30
Vrijdag10:0016:30
Zaterdag13:0016:30
Zondag13:0016:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€5.00
65+€4.00
Kinderen 13 t/m 17 jaar€3.00
Kinderen t/m 12 jaar, Museumjaarkaart, Vereniging Rembrandt & Vrienden Gratis
starTe zien op MuseumTV

Edams Museum


Eeuwenlang was het pand van het Edams Museum in particuliere handen totdat de toenmalige gemeente Edam het in 1895 aankocht met de ambitie er Museum Edam te vestigen. Het Steenen Coopmanshuys staat nog altijd aan de prachtige, hoge Damsluis. Wanneer je het pand bezoekt krijg je een goed beeld van hoe een koopman in de zestiende eeuw leefde.

Edam Museum openingstijden en andere algemene informatie

Naast het gebouw zelf heeft het Edams Museum een schilderijencollectie met de drie mirakelen. Dit zijn drie levensgrote schilderijen, waaronder de 2,5 meter lange Trijntje Cornelisdochter Kever (de Lange Meid),  Jan Claeszoon Claes (de Dikke Kastelijn) en Pieter Dirkszoon (Langbaard). Het Edam museum bezit ook een grafische collectie van ruim achthonderd objecten met onder andere cartografie, gravures, etsen, houtsnede, prenten, opticaprenten, ontwerptekeningen en schetsen. Om je bezoek aan Edams Museum Edam te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Museum Edam. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Edams Museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Edams Museum? Krijg dan alvast een impressie van Museum Edam door één van onze korte documentaires te bekijken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.