Museum informatie

Ecomare
Ruijslaan 92
1796 AZ
De Koog

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:3017:00
Dinsdag09:3017:00
Woensdag09:3017:00
Donderdag09:3017:00
Vrijdag09:3017:00
Zaterdag09:3017:00
Zondag09:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.75
Kinderen 4 t/m 13 jaar€9.50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Texelaars Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Ecomare


Ecomare

Ecomare is een natuurmuseum op het Waddeneiland Texel. Het museum beschikt over meerdere tentoonstellingen waarin je dingen ontdekt over de natuur van de Waddenzee, de Noordzee en het eiland Texel en over de dieren die hier leven. Elke tentoonstelling is mooi vormgegeven en er is veel gebruik gemaakt van interactiviteit. Horen, zien, ruiken, voelen, bijna alle zintuigen worden geprikkeld.

 

Zeeaquaria en zeedierenopvang

Naast een natuurmuseum is Ecomare ook een zeeaquarium en heeft het zijn eigen zeedierenopvang. In de verschillende zeedierenaquaria van het museum ontdek je de onderwaterwereld van de Wadden- en Noordzee, en in de zeedierenopvang worden jonge, zieke, verzwakte of gewonde dieren opgevangen. Een voorbeeld van een dier dat wordt opgevangen door Ecomare is de zeehond. Per jaar vangt Ecomare circa 100 verzwakte zeehonden op, zij proberen deze zeehonden weer beter te maken en ze weer geschikt te maken voor het vrije leven. De zeehonden verblijven bij Ecomare totdat ze weer helemaal gezond zijn, hierna worden ze vrijgelaten en gaan ze terug naar zee. Een groot gedeelte van de zeedierenopvang is te zien voor het publiek, zoals de quarantaine ruimtes waarin de meest verzwakte zeehonden verblijven.

 

Excursie

Naast het museum, de aquaria en de opvang kan je bij Ecomare ook terecht voor verschillende excursies. Altijd al eens Wad willen lopen? Dit kan bij Ecomare, zij organiseren wekelijkse Wadexcursies. Ploeteren door het Wad met zijn zanderige, modderige en slibberige ondergrond, heerlijk toch! Check voor de data wel even de website van Ecomare, het Wad is levend erfgoed en het is niet altijd mogelijk om Wad te lopen. En oh ja, als je net nieuwe schoenen hebt gekocht is het niet aan te raden deze aan te trekken, kies dus voor een paar oude gympen. Tijdens het Wad lopen blijven je schoenen namelijk verre van schoon.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum