Museum informatie

Drukkerijmuseum Meppel
Kleine Oever 11
7491BK
Meppel

0522-242565
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.5
65+€6.5
Kinderen€4.5
CJP€5.5
Museumkaart & Vrienden
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Drukkerijmuseum Meppel


Het Museum

In het prachtige 19e-eeuwse pakhuis aan de Kleine Oever bevind zich het Drukkerijmuseum Meppel. Het museum is erg uniek, dit komt doordat vrijwel alle machines nog werken. Van muurschilderingen tot typemachines, hier kun je generaties aan druktechnieken vinden.  Je ontdekt er de ontwikkeling van het schrift naar de boekdrukkunst. Eenmaal bij de boekdrukkunst aangekomen mag je zelf aan de slag! Je kan bijvoorbeeld je eigen papier in de papierton scheppen. Vrijwilligers bemannen de drukpersen en demonstreren maar al te graag hoe deze werken. De vaste collectie is zeer uitgebreid en wordt geregeld aangevuld met nieuwe tentoonstellingen. Voor kinderen zijn er nog meer activiteiten in het Drukkerijmuseum, zoals een interactieve speurtocht.

Ga terug de tijd in

Kijk eens om je heen. Posters, t shirts, boeken en nog veel meer. Ze hebben allemaal iets gemeen; een afdruk van een plaatje of een tekst. Het is duidelijk niet getekend, maar waar komt de afdruk nou vandaan?

Om daar achter te komen kun je een bezoekje brengen aan het Drukkerijmuseum in Meppel. Stap binnen in het oude pakhuis en reis door de geschiedenis van de drukwerkkunst. Tijdens deze reis ben jij de boekdrukker. Ga aan de slag met oude ambachtelijke technieken, zoals het maken van teksten door het gebruik van loden letters. Of sta achter de stampende drukpersen waar je woorden tot leven laat brengen. Doe mee met alle verschillende activiteiten die het museum te bieden heeft!

Geniet van de rijke geschiedenis en ga zelf aan de slag in Drukkerijmuseum Meppel.

Mede mogelijk gemaakt door:

drenthe

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum