Museum informatie

Drents Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.00
Kinderen (t/m 17 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Drents Museum


Het Drents Museum begon als het Provinciaal Museum van Oudheden, met een kast vol archeologische en historische voorwerpen. De collectie is nu uitgegroeid tot ruim 90.000 voorwerpen en geldt binnen de Nederlandse museumwereld als een van de grootste. In omvang en kwaliteit is de collectie Archeologie een van de belangrijkste in Noordwest-Europa.
witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Drents Museum

witregel

De toonaangevende collectie

Het Drents Museum Assen heeft meerdere collecties. De collectie Drentse geschiedenis illustreert het beeld van de materiële cultuur van de gewone man en vrouw in Drenthe in de periode 1750-1950. De collectie kunst uit de periode 1885-1935 die het Drents Museum in bezit heeft, wordt gerekend tot de vijf topcollecties op dit gebied in Nederland. Ook de collectie hedendaagse realistische kunst is bijzonder. In Nederland was het de afgelopen decennia voor een museum niet gebruikelijk om dit te verzamelen. De collectie van het Drentse Museum over het  hedendaagse realistische kunst is uitgegroeid tot de meest toonaangevende op dit vlak in ons land. Naast de vaste collectie heeft het museum ook toonaangevende tijdelijke tentoonstellingen, waar The Glasgow Boys (2015) en Frida Kahlo Drents Museum uit 2021 duidelijke voorbeelden van zijn.

Kleurrijk in het wit

Het Drents Museum heeft meerdere bijzondere ruimtes. Het museum bestaat al erg lang en heeft hierdoor meerdere delen gekregen door verbouwing, uitbreiding en renovatie. Je ziet nog altijd delen terug van het originele klooster uit 1259. Na de vernieuwingen moeten de bezoekers tegenwoordig naar binnen via een koetshuis uit het eind van de 18e eeuw. Architect Eric van Egeraat heeft bij de nieuwbouw gekozen voor de kleur wit. Hierdoor komt de kleurrijke collectie tot zijn recht. Je hebt ook zwevende trappen die 16.000 kilo per stuk wegen en een dwaaltuin om het historisch centrum van Assen tot zijn recht te laten komen. De nieuwe vleugel van het museum is namelijk helemaal onder de grond gebouwd.

Jouw bezoek aan het Drents Museum

Om jouw bezoek aan het Drents Museum Assen te vergemakkelijken hebben we aan de linkerkant van deze pagina alvast wat praktische informatie voor je staan. De meest actuele informatie vind je op de website van het museum. Daar lees je onder andere over de lopende tentoonstellingen en hoe bij Drents Museum parkeren in zijn werk gaat.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum