Museum informatie

Drents Archief

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0013:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Drents Archief


Het Drents Archief beschikt over de historische archieven van de provincie Drenthe. Het heette voorheen Rijksarchief in Drenthe. Het archief is gratis toegankelijk voor iedereen. Door het jaar heen worden er verschillende tentoonstellingen, lezingen en workshops gehouden die gaan over het geheugen van de Drentse samenleving.

Onderzoek 

Wanneer u onderzoek wil doen in het archief is het handig om van tevoren goed voorbereid te zijn. Het Drents Archief biedt veel mogelijkheden voor genealogieonderzoek.

Bartje

In het Drents Archief staat een kalkstenen sculptuur van Bartje, hij wordt ook wel gezien als het boegbeeld van Drenthe. De manuscripten van de geestelijk vader van Bartje, Anne de Vries, zijn te vinden in het archief. Bartje groeit op in een arm Drents landarbeidersgezin, en hij is allerminst tevreden met zijn lot. De roman werd beroemd in een groot deel van Europa. Het beeld van Bartje staat sinds 2013 in het archief. Toen het buiten stond werd het meerdere keren het slachtoffer van vandelen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum