Museum informatie

Dorpsmuseum De Kluis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag14:0016:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag14:0016:00
Zondag14:0016:00
Openingstijden van juni t/m september: overige maanden op afspraak.
starTe zien op MuseumTV

Dorpsmuseum De Kluis


Dorpsmuseum De Kluis is gevestigd in een voormalige diepvrieskluis uit 1958. Vroeger werden in totaal 120 diepvriescellen verhuurd om voedsel in te bewaren. Rond 1970 was deze dienst echter niet meer nodig, omdat steeds meer Nederlanders een eigen diepvrieskast kochten voor in huis.

Te zien

De diepvrieskluis wordt nu niet meer gebruikt om eten in te bewaren, maar is een tentoonstellingsruimte. Het museum vertelt de geschiedenis van het dorp Eext aan de hand van archeologische vondsten en er zijn gereedschappen te bewonderen van oude bedrijven uit de omgeving, zoals een stelmakerij en smederij. Ook is een deel van de kluis omgetoverd tot een woonkamer in de stijl van begin 20eeeuw. Naast de vaste opstelling wordt er ook eens per jaar een tijdelijke tentoonstelling georganiseerd.

Archief

Naast de exposities beschikt het Dorpsmuseum De Kluis ook over een archief. Hierin zijn foto’s en video’s te vinden over de historie van het dorp en omgeving. Dorpsbewoners zorgen ervoor dat het archief aangevuld en bijgewerkt wordt.

Het museum is ook buiten de getoonde openingstijden te bezichtigen op afspraak.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum