Museum informatie

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP
Dordrecht

+31 (0)78 770 8708

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP, cultuurkaart & studenten vanaf 19 jaar€6.00
t/m 18 jaar, Museumkaart, VDM, Rembrandtkaart, ICOM & Rotterdampas Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Dordrechts Museum


De collectie

De collectie omlijst zes eeuwen van de Nederlandse schilderkunst. Het begon allemaal met één schilderij, geschonken door één particulier. Sinds dit eerste schilderij is de collectie uitgegroeid tot een internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst. De collectie is een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

Het Dordrechts Museum wil een plek zijn waar een zo breed mogelijk publiek geïnspireerd raakt om op een andere manier naar de kunst en geschiedenis te kijken. Het doel is dat je zo meer van deze kunst en geschiedenis kan gaan genieten. Het museum wil dat de bezoeker denkt: ik wil mooie dingen zien, ik wil er meer van weten, ik wil verrast worden, ik wil ontroerd worden. Alleen of samen met andere mensen.

Dordrecht

Het Dordrechts museum is niet alleen een van Nederlands oudste musea, maar staat ook op een plek met een rijk historisch verleden. Vanaf de Late Middeleeuwen huisden hier een Agnietenklooster, een Pesthuis, een Krankzinnig- en Beterhuis. Sins 1904 is het Dordrechts Museum gevestigd in dit gebouw.

Thema’s

Het Dordrechts Museum heeft meerdere interessante thema’s in het museum. Een thema gaat over Ary Scheffer, Societyschilder in Parijs. Een schilder die het gevoel van zijn tijd feilloos wist te verbeelden. De andere over Aert Schouman en de smaak van zijn tijd. Schouman staat symbool voor een periode waarin de schilderkunst een meer decoratieve functie kreeg. Naast deze twee zijn er nog 10 andere thema’s te bezichtigen in het museum en ook kunst van schilders zoals: Ferdinand Bol, Vincent van Gogh, Jan Hendrik Weissenbruch en nog velen anderen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum