Museum informatie

Discovery Museum
Museumplein 2
6461 MA
Kerkrade

045 – 567 08 09
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
0 t/m 4 jaar Gratis
5 t/m 17 jaar€13.50
vanaf 18 jaar€16.50
Museumkaart en VIP kaart BankGiro Loterij Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Discovery Museum


Discovery Museum (voorheen Columbus, Cube en Continium) is het grootste museum voor wetenschap en technologie in Zuid-Nederland. Een ideaal dagje uit voor iedereen die nieuwsgierig is. Leuk voor jong en oud!

Thema’s van Discovery Museum

In dit museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en design. Reizend door het verleden, heden en toekomst leer je over de vraagstukken van deze tijd. Je gaat verbanden zien, wordt verrast en verlaat het museum vol kennis en inspiratie.

Activiteiten

In het Discovery Museum Kerkrade zijn er genoeg activiteiten te beleven. Naast de interactieve (wetenschaps)exposities, vind je er ook adembenemende en unieke films. In de creatieve labruimtes kan je zelf aan de slag of doe moe aan een hands-on workshop.

Tentoonstellingen

In het Discovery Museum zijn er verschillende, wisselende tentoonstellingen te zien. Deze tentoonstellingen zetten de thema’s in het museum in een ander of nieuw daglicht. Hierdoor krijg jij een andere of nieuwe kijk op deze onderwerpen. Doordat de tentoonstellingen afgesteld zijn op het diverse publiek dat het museum aantrekt, zijn de tentoonstellingen in het Discovery Museum leuk om te bezoeken met de hele familie.

Naast de tentoonstellingen is er nog veel meer te bezichtigen en te beleven in het Discovery Museum Kerkrade. Nieuwsgierig geworden? Breng dan snel een bezoek aan de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum