Museum informatie

Diamant Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 2
1071 CZ
Amsterdam

020 305 5300
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Kinderen 13 - 18 jaar€7.50
Kinderen 0 - 12 jaar Gratis
65+, studenten en CJP€7.50
Museumkaart en I Amsterdam Card Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Diamant Museum Amsterdam


Een glinsterend steentje

Het glinstert van alle kanten. Hoe je het ook draait: het lijkt zijn glinstering nooit echt te verliezen. Misschien heb je het al gelijk door, maar ik heb het over de diamant. ‘’A girl’s best friend’’, zoals Marilyn Monroe ze ook wel noemde.

Een duur materiaal die we tegenwoordig nog altijd van hoge waarde zien. Je zal het dan ook niet zo snel zomaar tegen komen. Het is het materiaal wat je eerder in dure cadeautjes verwacht, zoals verlovingsringen, of misschien denk je wel gelijk aan koninklijke eigendommen die onder de diamanten zitten.

Veel weten we eigenlijk niet van de diamanten af. Een kennis die dus flink bijgespijkerd word in het Diamant Museum Amsterdam. Leer alles over de diamant hier en aanschouw de collecties van onschatbare waarden.

Oprichting

Het Diamant Museum Amsterdam is een nog redelijk jong museum. Het werd in 2007 opgericht door Ben Meier. Hij was een zeer bekende diamantslijper. Bij de mensen, die niet veel over de wereld rondom diamanten afweten, zal misschien niet gelijk een belletje gaan rinkelen. Toch heb je veel van zijn belangrijkste werken vast wel eens voorbij zien komen. Eén van de vele kostbare diamanten die hij heeft geslepen, zijn de diamanten voor het horloge van Hare Majesteit Koningin Juliana.

Meier hield echt van zijn vak. Een passie die hij maar al te graag wilde delen. Het oprichten van het Diamant Museum Amsterdam was daarom ook belangrijk voor hem. Via dit museum wilde hij proberen om mensen te informeren over de fascinerende en mystieke wereld van diamanten. Door juist mensen te informeren en enthousiasmeren, wil hij het vakgebied levend houden. Meier vind het belangrijk om zo het diamant vak te onderhouden van kwaliteit.

Diamant collectie

Diamanten, diamanten en nog eens diamanten. Overal in het museum is wel een glimp op te vangen van dit glinsterende materiaal. Hieronder vallen ook een hoop bijzondere diamanten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de kleinste diamant ter wereld!

Beginnen jouw ogen al te glinsteren van enthousiasme? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum