Museum informatie

Deventer Verhaal
Keizerstraat 33
7411 HD
Deventer

0570-855 950
[email protected]

star_border Niet te zien op MuseumTV

Deventer Verhaal


Deventer Verhaal

Deventer Verhaal is een stichting en wil de rijke geschiedenis, erfgoed, landgoederen en monumenten van Deventer met mensen delen. Deze organisatie is verbindend voor cultureel erfgoed en streeft naar het vergroten van zichtbaarheid van en waardering voor het stedelijk erfgoed van Deventer. Dit doen ze onder andere door het organiseren van exposities en activiteiten in Speelgoedmuseum Deventer, Museum De Waag en op diverse andere locaties in Deventer.

Museum De Waag

Museum De Waag heeft een scala aan tentoonstellingen gebaseerd op de stadsgeschiedenis van Deventer. De eigen collectie van het museum bestaat voor een groot deel uit monumenten, kunstwerken en verhalen uit de stad. Verschillende gezichtspunten van Deventer worden in het museum naar voren gebracht om op die manier alle aspecten van de geschiedenis de belichten en een breed publiek te dienen.

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer laat alledaags tot bijzonder speelgoed zien en is leuk en leerzaam voor het hele gezin. Het museum bestaat al sinds 1931 en beschikt mede daardoor over de grootste speelgoedcollectie in Nederland. Van treinen tot bordspellen, poppenhuizen tot games, je vindt het er allemaal.

Evenementen

Deventer Verhaal organiseert samen met partners in de stad vaak evenementen als de Nacht van Goud, het Kelderfest, Open Monumentendag, Juniorgidsen en Kadefestiviteiten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum