Museum informatie

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 HV
's-Hertogenbosch

073 6273680
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.00
Kinderen tot 18 jaar Gratis
Studenten en CJP€6.00
Museumkaarthouders Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Design Museum Den Bosch


De invloed van designs

Designs: ze zijn overal om ons heen te vinden. Loop maar eens over straat en kijk eens goed rond. Naar de reclameposters die langs de weg staan of misschien wel de gebouwen waar je langs loopt. In alles is wel een vorm van een design te zien. Tegenwoordig staan we er alleen niet zo snel meer bij stil.

In het Design Museum Den Bosch daarentegen wel. Je kijkt hier verder dan alleen het ontwerp zelf. In het museum verdiep je je in de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, het heden en de toekomst. Je staat hier stil bij de invloed van bepaalde designs op ons dagelijks leven en het verhaal erachter. Hierdoor kan je zeggen dat design het hart vormt van dit museum.

Het Design Museum Den Bosch presenteert al sinds de jaren ’80 design en vormgeving in bijzondere exposities.

De voorgangers

Toch heeft het museum zich niet altijd het museum voor designs en vormgeving genoemd. De voorgangers van het Design Museum Den Bosch, namelijk het Kruithuis en het Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch, organiseerde tussen 1985 en 2016 echter wel tentoonstellingen die hiermee te maken hadden. Hierin ging het voornamelijk over naoorlogse en hedendaagse vormgeving en beeldende kunst.

In het voorjaar van 2016 werd er, door de Raad van Toezicht en de directie, besloten om de koers van het Stedelijke Museum ’s-Hertogenbosch te veranderen. Sindsdien focust het museum zich op design. Later, in 2018, werd er besloten om een naam voor het museum te kiezen die hier beter bij past: het Design Museum Den Bosch.

Het zijn de eerder genoemde tentoonstellingen die de belangrijkste argumenten vormen voor dit besluit van het museum.

Brede collecties

Zoals eerder werd genoemd, kan je design en vormgeving overal om je heen vinden. Dit maakt het dat het museum een brede collectie heeft. Van een collectie aan keramiek tot een collectie aan sieraden. Er is voor elk wat wils in het Design Museum Den Bosch.

Wordt jouw ontwerpers hart hier al helemaal warm van? Bezoek dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum