Museum informatie

De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG
Enschede

+31 (0)53 - 2012099
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Kinderen vanaf 5 t/m 17 jaar€5.00
Familiejaarkaart (max. 2 volwassenen en 3 kinderen, ook geldig in Rijksmuseum Twenthe)€20.00
Studenten UT, Saxion, AKI/ArtEZ en ROC: Gratis
CJP€6.00
Museumkaart en BankGiroLoterij-VIPkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

De Museumfabriek


Een écht familiemuseum

Verbeeldingskracht: een van de sterkste creatieve manieren om jezelf te uiten. Als kind was je er waarschijnlijk dan ook heel goed in. Misschien ben je er zelfs nog altijd goed in. Juist deze creativiteit staat centraal in De Museumfabriek. Een uniek uitstapje voor jong en oud waar je weer in touch komt met de kracht van je verbeelding.

Aan de hand hiervan ontdek je in dit familiemuseum de toekomst. Verschillende collecties die verhalen vertellen. Ze brengen de geschiedenis van Twente tot leven, maar leggen ook verbanden met het heden en bieden houvast bij het ontwikkelen van de toekomst. Een ware inspiratiebron voor de hele familie om te leren, te ontdekken, uit te proberen en in elkaar te zetten.

Drie instellingen in één

De Museumfabriek is nog een jong museum. Het is in 2008 ontstaan in Enschede. Dit museum was het gevolg van een fusie tussen drie verschillende instellingen. Namelijk tussen het Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. Toentertijd heette het nog de TwentseWelle. Een naam die in mei 2018 werd veranderd naar De Museumfabriek.

Niet alleen deze drie instellingen sloegen hun handen in elkaar. Er werd ook gelijk een samenwerking aangegaan met de Twenste Oudheidkamer. Juist door deze samenwerking heeft De Museumfabriek omvangrijke oudheidkundige collecties in bruikleen.

De landelijke Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV) riep De Museumfabriek in 2009 uit tot de meest innovatieve toeristische attractie van Nederland.

Collecties

Het museum is gebouwd in de restanten van het Rozendaalcomplex. Dit was een voormalige textielfabriek. Tegenwoordig is het een cultuurclustergebouw, waarin veel kunstenaars en 21Rozendaal-actuele kunst gevestigd zijn.

Hierdoor bezit De Museumfabriek een grote verzameling van kleding en andere textilia. Van vrouwenkostuums uit de 18e eeuw tot de stadse kleding uit de 20e eeuw. Of neem misschien een kijkje in de natuurhistorische collectie, die uit ruim 76.000 objecten bestaat!

Ben jij er klaar voor om je verbeelding te testen? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum