Museum informatie

De Mesdag Collectie
Laan van Meerdervoort 7-F
2517 AB
Den Haag

070 362 14 34
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9
Jongeren (tot 18 jaar) Gratis
Combiticket (De Mesdag Collectie en Panorama Mesdag)€17.50
Museumkaart Gratis
ICOM-kaart Gratis
Rembrandtkaart Gratis
Rotterdampas Gratis
Ooievaarspas (Volwassenen)€4.50
Gesloten Het museum is gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december. Exclusieve openstelling Op aanvraag is ook exclusieve toegang tot het museum mogelijk. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

De Mesdag Collectie


De Mesdag Collectie

Museum De Mesdag Collectie heeft een uitzonderlijke kunstverzameling van Hendrik Willem Mesdag. Wil je weten wat de kunstenaars van de Haagse School maakten en hoe Mesdag bijgedragen heeft aan hun succes? Breng dan een bezoek aan het museum!

Te zien

Het museum heeft een vaste collectie en daarnaast nog verschillende wisselende tentoonstellingen. Een paar voorbeelden van tentoonstellingen die nu te zien zijn; ‘Jean-François Millet en de Haagse School’ en ‘Door de ogen van Vincent van Gogh’.

Te doen

De Mesdag Collectie heeft een programma met onder andere workshops en rondleidingen. Op dit moment kun je een tekenworkshop en een rondleiding over Millet en de Haagse School volgen.

Over Mesdag en zijn collectie

Samen met zijn vrouw Sientje was Hendrik Wilem Mesdag schilder. Dit en andere mooie verhalen worden in het museum verteld, samen met het verhaal over de totstandkoming van het museum. Voorbeelden van verhalen zijn die over ‘de schilders van Barbizon’ en ‘Colenbrander en kunstnijverheid’.

Hoogtepunten uit de collectie

Het pareltje van het museum is de uitzonderlijke verzameling van 19 -eeuwse kunst uit de collectie van Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-van Houten. Verder bezit het museum over collecties van de Japanse toegepaste kunst, de Franse kunst, de Nederlandse kunst en Theo Colenbrander.

Tuin

De Mesdag Collectie heeft een mooie tuin waar je als bezoeker op mooie dagen kunt genieten van het uitzicht op het Vredespaleis. Midden in de tuin staat een grote boom die nog uit de tijd van de Mesdags stamt.

Winkel en Café

Van woensdag t/m zondag kun je de winkel en het café bezoeken. Dit staat los van een bezoek aan het museum zelf. In de winkel vind je onder andere kunstboeken, ansichtkaarten en cadeautjes. De specialiteit van het café is de Brandmeesters koffie.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld die nog bewaard is gebleven. Het is een echt cultuurhistorisch monument, zeker als je naar de enorme afmetingen kijkt (120 x 14 meter). Wanneer je in het panorama staat lijkt het net alsof je midden in het schilderij van Hendrik Willem Mesdag staat. Je reist als het ware terug de tijd in, 1880 om precies te zijn.

Je kunt De Mesdag Collectie combineren met het Panorama door hier een combiticket voor te kopen. Een combiticket kost € 17,50.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum