Museum informatie

De Domijnen
Ligne 2
6131 MT
Sittard

088-5995600
[email protected]

De onderdelen van de Domijnen zijn gevestigd op diverse locaties met een eigen e-mailadres en telefoonnummer. Wil je meer informatie over een locatie, bijvoorbeeld over de openingstijden? Kijk dan bij de afzonderlijke locaties op de site.
starTe zien op MuseumTV

De Domijnen


Cultuurbedrijf De Domijnen bestaat uit verschillende onderdelen:

Erfgoedcentrum
> Bibliotheken en leeswinkels: Ligne Sittard, Amstenrade, Beek, Born, Echt, Geleen en Stein. En de bibliotheek uitleenpunten in: Elsloo, Munstergeleen en Urmond.
> De musea: Historie & Archeologie en Hedendaagse Kunst
> Schouwburg
> Filmhuis
> Educatie
> Poppodium Volt

Hierdoor vormt De Domijnen een perfectie combinatie om zo alle kunst, muziek en cultuurliefhebbers een plek te bieden. Ze bieden een divers aanbod, op verschillende plekken, waardoor er altijd wel iets te doen of te zien is wat je aanspreekt. Op die manier vindt er altijd culturele vernieuwing plaats.

Erfgoedcentrum 

Het nieuwe Erfgoedcentrum (met daarin de museale én archieffunctie) is sinds 4 september 2018 open voor publiek. De studiezaal van het Archief is in het nieuwe Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat gevestigd. Er is hier een permanente tentoonstelling met 24 topstukken. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen, altijd vanuit historisch perspectief.

Podium

Podium De Domijnen presenteert een uitgebreide selectie voorstellingen, concerten en films. Wil je weten welke theatervoorstellingen er in de schouwburg spelen? Bezoek dan de theateragenda. Daarnaast zie je bij Filmhuis De Domijnen op woensdag t/m zondag de beste en mooiste arthousefilms. Het Filmhuis is gelegen aan de rand van het Sittardse stadscentrum in Ligne.

Educatie 

De Domijnen brengt ‘Een leven lang leren’ in de praktijk door iedereen van jongs af aan mogelijkheden te bieden om actief bezig te zijn met kunst en cultuur. Het aanbod van educatie is divers en breed, voor jong en oud, voor als je al veel geleerd hebt of juist heel weinig en voor verschillende doelgroepen: voor particulieren en voor het onderwijs.

Poppodium Volt

Met zijn centrale ligging in de Euregio biedt het Poppodium ook een breed aanbod uit Belgie en Duitsland. Volt is daarmee een echte thuishaven voor artiesten en muziekliefhebbers.

Meer over Museum De Domijnen vind je op de tentoonstellingspagina.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum