Museum informatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ
Nijmegen

024 - 329 70 70
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene€8
Kinderen (4 t/m 15 jaar)€5
Gezinskaart (2 ouders en 2 of 3 kinderen)€21
Vriend van De Bastei Gratis
Museumkaart Gratis
BankGiro Loterij VIP-kaart Gratis
CJP Gratis
Cultuurkaart Gratis
Studenten Gratis
BSO-groepen€4
Gesloten: eerste kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koningsdag, vrijdag van de Vierdaagse. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

De Bastei


De Bastei

In De Bastei – gelegen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland – ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. In het nieuwe museumgebouw is de Stratenmakerstoren (type bastei) uit de 16e eeuw nog terug te vinden. Naast delen van een Stratenmakerstoren zijn er ook nog muurresten uit de Romeinse tijd, de 12e, 13e en 14e eeuw die je als bezoeker kunt bekijken.

Tentoonstellingen

Het museum heeft een aantal vaste tentoonstellingen. Een daarvan is tentoonstelling ‘Oergrond’. Bij deze tentoonstelling wordt het ontstaan van het stuwwallenlandschap laten zien en leer je van alles over beesten uit de ijstijd en zwerfstenen.

Een andere vaste tentoonstelling bevindt zich in de ‘kanonsgang’. Hier wordt van de Romeinse tijd tot nu over de geschiedenis van Nijmegen verteld.

Wanneer je naar boven gaat kom je in de Schatkamer van de Rivier terecht. Hier kun je de natuur in de omgeving leren kennen doormiddel van vier verschillende biotopen. Ook kun je vanuit deze ruimte naar het Atelier toe. Hier worden vaak activiteiten gehouden.

Als laatste heb je op de eerste verdieping nog de Bastei Academie. Hier leer je op een interactieve manier hoe je het waterpeil van een rivier kunt beïnvloeden.

Het museum bezit ook over een restaurant. Ze hebben er niet alleen lekker eten, maar – vanaf de derde verdieping – ook een prachtig uitzicht over Nijmegen.

Collectie

De collectie van De Bastei is door de jaren heen uitgegroeid tot de belangrijkste regionale natuurhistorische verzameling. De collectie bevat zo’n 106.893 objecten. Deze zijn allemaal geordend in diverse deelcollecties; insecten, planten, gesteenten, mineralen, fossielen en vertebraten.

Interviewserie ‘De Bastei in Beeld’

In de interviewserie ‘De Bastei in Beeld’ maak je kennis met de mensen die betrokken zijn geweest bij de realisatie van het museum. Deze mensen hebben elk hun eigen expertise en vaardigheden ingebracht.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum